Netflix, Apple Vision Pro başlığı için son kararını verdi: Şimdilik özel bir uygulama olmayacak

Netflix, en azından şimdilik Apple'ın Vision Pro başlığı için uygulamasını yerelleştirmeyeceğini açıkladı. Bunun yerine mevcut iPad uygulamasının kullanılması söz konusu.

Netflix, Apple Vision Pro kararını verdi: Özel bir uygulama olmayacak!

Bloomberg'den Mark Gurman'ın son Power On bülteninde yer alan haberine göre Netflix, Vision Pro için uygulamasının yerel bir versiyonunu yapmayı planlamıyor. Gurman, bunun yerine şirketin mevcut iPad uygulamasının, Apple'ın yakında çıkacak karma gerçeklik başlığında değiştirilmeden çalışmasına izin vereceğini söylüyor.

Gurman'ın yazısında da belirtildiği gibi, Vision Pro yazılımını sıfırdan oluşturmak istemeyen geliştiricilerin iki seçeneği var: iPad uygulamalarının cihazda olduğu gibi çalışmasına izin vermek ya da Vision Pro için ince ayar yapmak. Netflix ilk seçeneği tercih etmiş durumda, ancak bunu bilinçli olarak mı yoksa bilinçsizce mi yaptığını bilmiyoruz.

Elbette bu noktada çok az şirket Vision Pro için özel bir yazılım sözü verdi, ancak Netflix'in suskunluğu bazı sorunlar barındırıyor. Yayın devi, Apple'ın uygulama içi satın alma (IAP) sistemini reddeden en yüksek profilli şirketlerden birisi. iOS ve iPad uygulamaları AirPlay'i desteklemiyor ve Apple TV kanalları aracılığıyla Netflix'e abone olamıyorsunuz.

Vision Pro piyasaya sürüldüğünde, başlığın hiçbir değişiklik yapmadan çalıştırabileceği devasa bir iPad uygulamaları kütüphanesi mevcut olacak. Ayrıca, Disney Plus'ın cihaza geleceğini zaten biliyoruz. Gurman, Zoom ve Microsoft'un da cihaza özel yazılımlar geliştirmeyi kabul ettiğine dikkat çekiyor.

Ayrıca Vision Pro uygulamalarının iPhone ve iPad'deki benzerlerinden daha pahalı olacağını tahmin ediliyor. Gurman, platformdaki uygulamaların çoğu için 20 dolar olması durumunda şaşırmayacağını ve daha profesyonel uygulamaların 50 ila 250 dolar arasında olabileceğini söylüyor.