Netflix müjdeyi verdi: 40 yeni oyun daha geliyor

Netflix, oyunlara yaptığı yatırım konusunda gaz kesecek gibi görünmüyor. Akış devinin açıklaması, önümüzde 40 yeni oyunun olduğunu söylüyor.

Netflix’ten 40 yeni oyun daha geliyor

Eğer siz de bir Netflix abonesiyseniz, hizmetinin ek bir ücret ödemeden bir dizi mobil oyunu indirmenize ve oynamanıza izin verdiğini biliyor olmalısınız. Ama bu oyunların ne derece ilgi çektiği halen kafa karıştırmaya devam ediyor. Ağustos 2022'de yapılan bir araştırma, Netflix abonelerinin yüzde birinden daha azının hizmetin oyunlarını gerçekten oynadığını ortaya koymuştu.

Görünüşe göre bu durum bile, Netflix'in oyun kitaplığını genişletmeye devam etmesini engellemiyor. Netflix, Kasım 2021'de oyun bölümünü faaliyete geçirdi ve yayınladığı yeni bir blog gönderisinde şu ana kadar 55 oyun yayınladığını belirtti. Ayrıca 2023'te 40 oyunun daha Netflix oyunları kütüphanesine ekleneceğini açıkladı.

Blog gönderisinde şu sözler dikkat çekici: “Bu yıl portföyümüzü oluşturmaya devam edeceğiz ve bu da her ay yeni oyunlar anlamına geliyor. Üyeler bağımsız filmleri, ödüllü hitleri, RPG'leri, maceraları, bulmaca oyunlarını ve bunların arasındaki her şeyi keşfedecek ve biz de size bu oyunları sunmak için dünyanın önde gelen stüdyolarıyla çalışıyoruz.

Gelecek yeni oyunlardan bazıları da açıklanmış durumda. Bunlardan biri, yayıncı Ubisoft'un Mighty Quest: Rogue Palace adlı özel oyunu. Fantastik temalı rogue-lite oyunu 18 Nisan'da çıkacak.

Netflix ayrıca ustwo'nun popüler mobil oyunları Monument Valley 1 ve Monument Valley 2'yi 2024'te kendi kütüphanesine ekliyor. Vainglory ve Catalyst Black'i geliştiren Super Evil Megacorp, aynı zamanda isimsiz bir Netflix IP'sine dayanan yeni bir oyunun geliştirilmesinin ilk aşamalarında. Netflix'in popüler flört programı Too Hot to Handle'a dayanan bir başka oyun içinse Nanobit çalışmaya devam ediyor.

Netflix ayrıca kendi bünyesindeki stüdyolarında geliştirilmekte olan 16 oyuna sahip. Bu oyunların da Netflix filmlerine ve TV şovlarına dayandığını tahmin etmek zor değil.

Netflix Mart oyunları

Netflix abonelerine bu ay sunulacak iki yeni oyun da duyuruldu. Biri, şu anda piyasada olan Hightower. Hightower, büyük ölçüde sular altında kalan kıyamet sonrası bir Dünya'da geçiyor. 28 Mart'ta çıkacak olan diğer oyunun adı Terra Nil. Burada oyuncular, araziyi çevre dostu bir topluluğa dönüştürebiliyor.