Resmi açıklama geldi: Şifre paylaşma yasağı, Netflix'in abone sayısını nasıl etkiledi?

Netflix'in şifre paylaşımı yasaklama politikası, akış devinin abone sayısına nasıl etki etti? Yayınlanan yeni rapor, bu soruya şaşırtıcı bir cevap veriyor.

Şifre paylaşma yasağı, Netflix'in abone sayısını nasıl etkiledi?

Netflix, şifre paylaşımını engellemenin kendi açısından işe yaradığını açıkladı. Çarşamba günü yayınlanan ikinci çeyrek kazanç raporunda akış devi, Nisan'dan Haziran'a kadar ABD ve Kanada'da 1,17 milyon yeni üye ile dünya çapında 5,9 milyon abonenin kullanıcıları arasına eklendiğini söyledi.

Dün itibarı ile Netflix, şifre paylaşımını 100'den fazla ülkede yasakladığını duyurdu. Şirketin şifre paylaşım politikası, yayıncının kullanıcıları aylık 7,99 dolarlık ekstra ücret konusunda uyarmaya başlamasının ardından Mayıs ayı sonunda ABD'de yürürlüğe girdi. Analitik şirketi Antenna'dan alınan veriler, şirketin yasaklamayı takip eden günlerde abonelerinde dramatik bir artış gördüğünü gösteriyor.

Netflix, her bölgede gelirin arttığını belirtirken, beklenenden daha fazla kullanıcının hesaplarına ekstra üyeler eklediğini belirtti.

Netflix finans müdürü Spencer Neumann bir gelir toplantısı sırasında, şirketin bu yılki gelir artışının çoğunun, şirketin şifre paylaşımının yaygınlaşmasıyla bu yeni ücretli üyeliklerden geleceğini söyledi. Bu, yöneticilerin 2023'te fiyatları tekrar yükseltmeyi ya da reklam veya oyun gibi diğer projelerin karlılık üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemediklerinin bir işareti.