Netflix, şifre paylaşımını 100'den fazla ülkede tamamen yasakladı

Netflix, bazı ülkelerde bu yılın başında beri uyguladığı şifre paylaşma yasağını en sonunda tüm Dünya ülkelerine yayıyor. Yapılan açıklama ile şifre paylaşmak, artık 100’den fazla ülkede resmi olarak yasaklandı.

Netflix, şifre paylaşımını tamamen yasakladı

Netflix, bugünden itibaren, henüz ilk aşamanın parçası olmayan tüm ülkelerde parola paylaşımına yönelik sert önlemler alma planını hayata geçiriyor. Başka bir deyişle şifre paylaşımı, artık neredeyse tüm Dünyada yasak.

Bu hamle, iki ayrı koldan ilerleyecek gibi görünüyor. Hindistan, Endonezya, Hırvatistan ve Kenya gibi bazı ülkelerde, diğer ülkelerdeki kullanıcılara sunulan bir seçenek olan aynı hesaba kişi eklemek için fazladan ödeme yapma seçeneği de sunulmuyor. Şirket, bu ülkelerde pazar penetrasyonunun düşük olduğunu ve birçoğunun geçmişte fiyat indirimleri aldığını belirterek kararını savundu.

Diğer ülkelerde ise, haneler arasındaki hesap paylaşımı aktif olacak.

Netflix, ilk olarak bu yılın başlarında ABD, Kanada ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde şifre paylaşımı kısıtlamasını başlatmıştı. Yeni duyuru ile kısıtlamaları 100'den fazla ülkeye genişleteceğini anlıyoruz. Kısıtlamaların yanı sıra Netflix, birçok ülkede temel reklamsız abonelik seçeneğini de kaldırdı. Ancak şirket, bunun yerine 2023'ün ilk çeyreğinden bu yana ikiye katlanan reklam destekli seçeneği ön plana çıkartmak istiyor.

Bu hamlenin uzun vadeli sonuçları hakkında yorum yapmak zor olsa da, Netflix kısa vadede oldukça iyi gidiyor gibi görünüyor. Yasağın hayata geçmesinin hemen ardından Netflix yeni aboneler kazanmaya başladı. Şirket geçen yılın aynı çeyreğinde bir milyon abone kaybederken 2023'ün ikinci çeyreğinde 5,9 milyon kullanıcıyı akış hizmetine ekledi.