Netflix, teknolojiye uyum sağlamaya devam edecek...

Netflix, teknoloji nasıl bir hal alırsa alsın, gelişmelere uyum sağlayacağının işaretini veriyor!

Netflix lenslere de yayın yapabilir!

Netflix seri izleme seanslarınız gelecekte hiç kimse farkına varmadan direkt olarak akıllı lenslerinize gönderilebilir ve eğer böyle bir ihtimal oluşursa, firmanın ortak kurucusu bu fikrin arkasında durmaya hazır.

MWC 2017'de konuşan Netflix CEO'su Reed Hastings, "sanal gerçeklik başarılı olduğu takdirde buna uyum sağlayacaklarını, eğer kontakt lensler güç kazanırlarsa da ona uyum sağlayacaklarını" söylemekteydi.

Netflix yeteneğine sahip lensler şu anda sadece teoriden ibaretler ve henüz hazır değiller. Akıllı kontakt lens prototiplerini, pek çoğu Netflix'in üzerinde yer alan onlarca bilim kurgu filmi dışında görmüş değiliz.

Ancak videoları direkt olarak kontakt lenslere yansıtma fikri, daha önce de konuşulmuş ve endüstri liderleri tarafından mobil teknolojinin geleceği olarak düşünülmekte. Bu yüzden de bu konu sürekli olarak gündeme gelmekte.

Ayrıca medikal kullanıma yönelik olan Google Smart Contacts ile de tanışmış bulunuyoruz. Bu ürün henüz eğlence için olmasa da, duyurunun ardından pek çok kişinin aklına gelen ilk şey bu olmuştu.

Buradaki asıl önemli olan şey ise Netflix'in yeni teknoloji akımlarını takip etme konusundaki isteği. Ayrıca Hasting, doğal olarak konuşmasında Black Mirror dizisine de değinmekteydi. "Charlie Brooker, bizim içim Black Mirror'ı üreten Birleşik Krallıklı bir film yapımcısı. Black Mirror içerisinde pek teknoloji hakkında pek çok ilginç ve şahane tahminlerde bulunuyor." Bu tahminlerin arasında Dünya'daki tüm bilgilere sahip olan kontakt lensler giymek de yer almakta.

Ancak CEO, teknolojinin gideceği yönü tahmin etmenin zorluğuna değinirken, yapmaya çalıştıklarının ve önemli olanın, ne olacağına yönelik düşüncelerine odaklanmaktansa olanları öğrenerek onlara uyum sağlamak olduğunu belirtmekte...

Okuyucu Yorumları