Netflix ve Koreli internet devinin "Squid Game kavgası" sürpriz bir ortaklıkla sonuçlandı

Netflix ve Güney Koreli internet servis sağlayıcı SK Broadband arasında 3 yıldır devam eden Squid Game kavgası, beklenmedik bir ortaklıkla birlikte tatlıya bağlandı.

Netflix ve Koreli internet devinin "Squid Game kavgası" ortaklıkla sonuçlandı

Netflix ve Güney Koreli internet servis sağlayıcı SK Broadband, Netflix’in internet sağlayıcısına karşı dava açtığı ve SK Broadband’ın kendi davasıyla karşılık verdiği 2020’den bu yana, ağ kullanım maliyet paylaşımı nedeniyle hukuki bir mücadele içindeydi. Reuters tarafından bildirildiği üzere Netflix, şirketlerin davalarını bırakıp ortak haline gelmeleriyle artık mücadelenin bittiğini duyurdu.

Davalar, SK Broadband’ın Netflix’in Güney Kore’deki yayın akışı trafiğinde kısmen Squid Game kaynaklı artışların masraflarını karşılamaya yardım etmesini istemesi nedeniyle başladı. Güney Kore mahkemesi, Netflix’in artan ağ taleplerini karşılamakla yükümlü olduğunu söyledi. SK, popüler dizinin fazladan 27,2 milyar Kore wonuna mal olduğunu tahmin etti, bu da o zamanlar yaklaşık 23 milyon dolara karşılık geliyordu.

Artık şirketler, Netflix’i SK Broadband’ın IPTV ve SK Telecom’un hizmet planlarıyla birleştiren paketler sunmaya başlayacak. Aynı zamanda ikili, “SK Telecom ve SK Broadband tarafından geliştirilen yapay zeka teknolojilerinden yararlanmanın” yollarını da inceliyor.

Netflix APAC ortaklıklarından sorumlu başkan yardımcısı Tony Zameczkowski, bu işbirliğinin “Netflix’in daha geniş bir Koreli izleyici kitlesi için eğlence deneyimlerini geliştirmesine olanak sağlayacağını” söylüyor.

SK Telecom’un kurumsal stratejiden sorumlu başkan yardımcısı Choi Hwanseok ise, ortaklığın SK’nin “müşteri değerine öncelik verme” felsefesinin bir parçası olduğunu söyledi. Yönetici, “Bir yapay zeka şirketine dönüşmeye ve yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli şirketlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” cümlesini de açıklamasına ekledi.