Netflix'ten şifre paylaşımını engellemek için yeni seçenek: "Ev Ekle"

Netflix, şifre paylaşımının önüne geçmek için alternatif bir yöntemi daha test etmeye başladı.

Netflix'ten şifre paylaşımını engellemek için yeni seçenek

Netflix, şifre paylaşan kullanıcılar sorununu çözme şeklini değiştiriyor. Şu anda Şili, Kosta Rika ve Peru'daki aboneler için "ekstra üye ekle" ek ücretini test eden akış hizmeti, Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala ve Honduras'ta alternatif bir seçenk sunmaya başladı: "Ev ekle..."

Yeni sistem, fatura ödeyen müşterilere küçük bir ücret karşılığında (şu anda 2,99 ABD Doları’na eşdeğer) mevcut aylık aboneliklerine bireysel kullanıcılar yerine tüm haneyi ekleme seçeneği sunuyor. Kararı açıklayan Netflix, temel planındaki üyelerin bir ekstra ev ekleyebileceğini, standart olarak iki ekstraya kadar ve premium üç ekstraya kadar ekleyebileceğini söyledi.

Bu ek evleri satın almayı tercih eden aboneler, Netflix ayarlarındaki "evleri yönet" özelliği aracılığıyla hesaplarının nerede kullanıldığını kontrol edebilecek ve istedikleri zaman ek evleri kaldırabilecekler.

Netflix yöneticileri, “kısa ila orta vadede” ABD ve İngiltere gibi büyük küresel pazarlara şifre paylaşımı ek ücretlerini genişletme planları hakkında konuştu, ancak şu ana kadar denenen iki sistemden hangisinin Dünya genelinde kullanıma geçeceği henüz belli değil.

İlginç bir şekilde, akış devinin Şili, Kosta Rika ve Peru'daki "fazladan üye ekle" denemesinin ilk aylarında zorluklarla karşılaştığı ve deneklerin şifre paylaşım ücretlerinin duyurulması, denetlenmesi ve uygulanması konusunda sorunlar olduğu bildirildi.

Yakın tarihli bir ankete göre, en azından Peru'da sisteme dahil olan kişilerin çoğunun kafası karışmış durumda. Netflix'in gevşek "hane halkı" tanımıyla kafalarının karışması ve ek ücret ödemelerinin gerekli olup olmayacağı konusunda netlik olmaması nedeniyle sorunlar yaşadılar. Bu yüzden yayıncının Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala ve Honduras'ta tamamen yeni (ve potansiyel olarak daha basit) bir sistemi test etmesi mantıklı geliyor.

Netflix'in neden hesap paylaşımı yapan ücretsiz kullanıcılara karşı harekete geçtiğine gelince, "haneler arasında yaygın hesap paylaşımı, [Netflix] hizmetine yatırım yapma ve [Netflix] hizmetini geliştirme konusundaki uzun vadeli yeteneğini baltalıyor" denildi. Şirket yöneticileri, 30 milyonu yalnızca ABD ve Kanada'da olmak üzere, dünya çapında 100 milyondan fazla ödeme yapmayan hane bulunduğunu tahmin ediyor.