Netflix'in gözü doymuyor: Gelirleri artırmak için sıra oyunlara geldi

Netflix, oyunlarından gelir elde ederek daha fazla para kazanmak istiyor. Eğer konuşulanlar hayata geçirilirse, oyunlara uygulama içi satın alımlar gelecek.

Netflix'in gözü doymuyor: Gelirleri artırmak için sıra oyunlara geldi

Netflix, son 12 ay içinde oyun kütüphanesini ciddi oranda artırarak, bazı bağımsız oyunların yanı sıra bazı klasik AAA oyunları da bünyesine kattı ve önümüzdeki yıllarda da oyun sektöründe olmayı planladığını açıkça söylüyor. Şimdiyse şirket, platformundaki oyunlardan çeşitli yöntemlerle para kazanmanın yollarını arıyor.

Wall Street Journal, Netflix yöneticilerinin son birkaç aydır kullanıcıların yayın servisine geri dönmelerini sağlamak için çeşitli seçenekler üzerinde görüşmeler yaptıklarını bildirdi. Ortaya atılan fikirler yeni olmadıkları gibi mobil oyun dünyasında zaten mevcut. Bu fikirler arasında oyunlardaki uygulama içi satın alımların yanı sıra premium oyunlar için bir ücret talep edilmesi yer alıyor.

Elbette bu Netflix'in uzun süredir devam eden politikasından döndüğü ilk sefer değil. Şirket yıllarca reklamlara dirense de büyüme durduğunda reklam destekli bir plana geçmekte gecikmedi. Aynı durum Netflix'in parola paylaşımına getirdiği kısıtlama için de geçerli.

İyi ya da kötü, Netflix mobil oyunlarının gelir getirmesini istiyorsa, uygulama içi satın alımları uygulamaya koyması şart. Üç Grand Theft Auto oyununun eklenmesi ne kadar etkileyici olursa olsun, Netflix'e üye olmak isteyen ya da üyelikten ayrılmayı düşünen kişiler için pek bir şey ifade etmiyor. Öte yandan, Netflix'in kendi Pokemon Go, Honkai: Star Rail veya Candy Crush Saga'sı olsaydı, şirketin gelirlerinin önemli bir yüzdesini oluşturabilirdi.