Nexus M1, beklediğimizden de iyi!

Nexus M1'a ait olduğu iddia edilen benchmark sonuçları, beklentileri daha da yükseltecek kadar iyi...

Nexus M1 için müthiş sızıntı!

Uzun bir süredir "N" harfiyle karşılanan Android işletim sisteminin en yeni versiyonunun tam adının Nougat olduğunun duyurulmasından beri yeni Nexus cihazlarına dair de dedikodular dönmeye başladı.

PhoneArena'da yayınlanan habere göre 'HTC Marlin' olarak da bilinen Nexus M1'e ait olduğu öne sürülen benchmark testleri cihazın bir amiral gemisi düzeyinde bir performansla geleceğine işaret ediyor. 'google marlin' adıyla listelenen cihazın Geekbench'teki testinde tek çekirdek için aldığı skor 2084, çift çekirdek için aldığı sonuç ise 4969 olarak görülüyor.

Eğer bu sonuçlar gerçekten Nexus M1'e aitse cihazın iPhone 6s'in 4417'lik skorunu geride bıraktığını ve HTC 10'un çift çekirdekle aldığı 4962 skoruyla neredeyse aynı olduğunu söylemek mümkün.

Haberde ayrıca cihaza dair diğer bazı detaylara da yer veriliyor. Buna göre Android Nougat'la geleceği söylenen telefonun 4 GB RAM desteği olacak. İşlemci adına dair bir ayrıntıya değinilmese de sekiz çekirdekli ve 1.59 GHz gibi bir hıza sahip olacağı iddia ediliyor. Cihazın elde ettiği skordan bunun bir Snapdragon 820 olabileceği sonucu çıksa da, daha önceki dedikodular Marlin'in Snapdragon 821 ya da Snapdragon 823'le geleceğini de öne sürmüştü.

Cihazın Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları