Nexus'lara AppleCare benzeri koruma gelebilir

Google, yeni Nexus modelleriyle birlikte, Apple'dan "esinlenen" bir de hizmeti kullanıma sunacak!

Nexus için yeni sürpriz!

Google'ın yeni Nexus cihazlar için Google Store üzerinden AppleCare benzeri bir uzatılmış garanti planı üzerine çalışmalar yaptığı iddia ediliyor. Android Police'de yer alan habere göre Google Store üzerinden alışveriş sepetinize ürün eklerken bir pop-up ekran açılacak ve kullanıcılara 'Nexus Protect' isimli bir seçenek sunulacak.

Tabii ki bu pop-up ekran şu an için kullanıcılara görünmüyor. Android Police bu garanti planını içeren açılır pencereyi sayfa kaynağını biraz modifiye ederek çalıştırabilmiş durumda.

Şu anda Google mağazası üzerinden satın alınan herhangi bir ürün için uzatılmış garanti planı bulunmuyor. Ancak AppleCare benzeri olması beklenen 'Nexus Protect' seçeneğinin çok yakında kullanıcılara sunulabileceği belirtiliyor.

Yeni garanti planı telefon, tablet, Chromebook, Android TV ve hatta Google tarafından üretilmeyen Android Wear cihazlar da dahil olmak üzere neredeyse tüm donanımlar için etkin olacak gibi görünüyor.

Google'ın Nexus Protect hizmeti ile ilgili resmi bir açıklama gelmeden bu söylentilerin tümünü şu an için varsayım olarak kabul etmek zorundayız. Ancak yakında çıkacak olan LG Nexus 5 ve Huawei Nexus 6 akıllı telefonların koruma planı ile birlikte gelmesi, tüketiciler adına son derece sevindirici bir haber olabilir.

Okuyucu Yorumları