Nexus'unuz ne kadar süreyle güncellenecek?

Nexus cebiniz, Android güncellemelerini hemen alıyor. Peki hangi Nexus, daha ne kadar güncellenecek?

Nereye kadar güncellenecek?

Android 6.0 Marshmallow, yayınlanmasının üzerinden geçen 10 ayın ardından Android'li cihazların yüzde 10,1'ine ancak girebildi. Android'in bir sonraki sürümü Android N ise bu yaz tamamlanarak telefon ve tabletlere sunulmaya başlanacak.

Google'ın Nexus cihazlarına sahip olanlar, diğer telefonların aksine Android'in yeni sürümlerinin telefonlarına gelmesini aylarca beklemek zorunda kalmıyorlar. Peki hangi Nexus'un ne kadar süreyle güncelleme alacağını öğrenmek mümkün mü? Google, bu sorunun cevabını yeni yayınladığı şu tablo ile açıklığa kavuşturdu:

Cihaz Bu tarihten sonra güncellenme garantisi yok
Nexus 5X Eylül 2017
Nexus 6P Eylül 2017
Nexus 9 Ekim 2016
Nexus 5 Ekim 2015
Nexus 7 (2013) Temmuz 2015
Nexus 10 Kasım 2014


Tabloyla ilgili birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor. Bu tarihler, cihazın belirtilen tarihten sonra güncelleme almayacağını değil almayabileceğini söylüyor. Örnek vermek gerekirse Nexus 5'in Ekim 2015'e kadarki güncellemeleri alacağı, ancak bu tarihten sonraki güncellemeleri almasının garantili olmadığı söylenebilir. Google, Nexus cihazların "Google Store'a eklenmelerinden sonra en az iki sene" Android güncellemesi alacağını söylüyor. Güvenliğe yönelik güncellemeler ise 3 yıl veya cihazın Google Store'da son kez satılmasının ardından 18 ay boyunca sunuluyor.

Tabloda Android 5.0 Lollipop'u tanıtmakta kullanılan Nexus 6 ve Nexus Player'ın yer almaması ise ilginç bir detay.

Okuyucu Yorumları