Night Shift, tüm Apple cihazlarına gelebilir!

Apple'ın uykusuz kalmanızı engellemeyi amaçlayan Night Shift işlevi, iPhone'dan çıkıp diğer Apple cihazlarına da gelebilir!

Apple'ın Night Shift planları!

Apple, gece yorgun gözlerinize iyi davranan Night Shift modunu iOS 9.3 ile birlikte sunmaya başlamıştı. İşlev sevilmiş olacak ki Apple'ın diğer donanım ürünlerinde kendini gösterme ihtimali doğdu.

Patently Apple'ın keşfettiği yeni marka başvurusunda Apple, Night Shift adını motorlu taşıtlarla (CarPlay, Apple Car), bilgisayarlarla, televizyonlarla ve akıllı saatlerle ilgili olarak kullanıyor. Yani firma, Night Shift'i ürettiği tüm cihazlarda kullanmayı düşünüyor. Firma bununla da yetinmiyor; başvuru içerisinde elektronik uyarı panolarından yangın söndürücülerine her şeyin adı geçiyor. Görünen o ki Apple, rakip firmaların kendi Night Shift işlevini sunmasının önüne geçmeye çalışıyor.

Night Shift, bazı kullanıcılarımızın hatırlayacağı üzere ekrandaki mavi ışık miktarını azaltarak uyku kalitenizi artırmayı amaçlıyor. Birçok bilim adamı, bu mavi ışığın beyni aktif tuttuğuna ve geceleri uykuyu zorlaştırdığına inanıyor. Google, Android Marshmallow'da benzer bir işlevi sunmaya hazırlansa da bundan vazgeçmişti. İşlev Android Nougat'ın ilk sürümlerinde yine göründüğünden, Android'e de Night Shift benzeri bir işlev yakında gelebilir.

Okuyucu Yorumları