Nokia Lumia 830 ön incelemede!

Nokia'nın PureView kamerasını uygun fiyatlı ceplere getiren yeni telefonunu denedik!

Lumia 830'ı denedik!

Lumia 830 ile Microsoft, bize çok pahalı olmayan, kamerası güçlü, üst seviye bir telefon sunmak istiyor ve bunu başarıyor.

8.5mm kalınlığındaki, 150 gram ağırlığındaki telefon, 5 inç'lik 720p ekranında net görüntüler sunuyor. 1.2GHz Snapdragon 400 işlemci, günün standartlarının gerisinde kalsa da testimizde yeterli olduğunu gördük. 1GB RAM ile gelen telefon, microSD'yle genişleyebilen 16GB depolama alanına sahip.

Lumia 830'daki dinamik flaş işlevi, fotoğrafı çektikten sonra flaşı "açıp kapamanıza" olanak tanıyor. Telefon, elbette bunun için iki fotoğraf çekiyor. 830'un kamerası, resim kalitesiyle Galaxy S5 gibi rakiplerini zorlayacak, belki de geçecek. 730 gibi 830 da yüz fotoğraflarınızı düzenlemeye yönelik Selfie Camera uygulamasıyla geliyor.

Lumia 830, Windows Phone 8.1'in son güncellemesi Lumia Denim'le birlikte gelecek. Güncelleme, PureView kamerasının çok daha hızlı açılmasını sağlıyor, bunun yanında Cortana'ya da bir takım yenilikler getiriyor.

İlk kararımız

Fiyatı 330 euro olarak belirlenen Lumia 830, bu fiyat seviyesinde PureView kamerayı sunarak birçok kullanıcının dikkatini çekecek gibi görünüyor. Asıl sorun ise, her ne kadar giderek güçlense de, pek popüler olmayan Windows Phone işletim sistemi olmaya devam ediyor.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları