Nokia Moonraker Akıllı Saat Böyle Görünecekti

Nokia'nın piyasaya sürülemeden iptal ettiği Moonraker akıllı saati işte böyle görünecekti!

Nokia Moonraker böyle görünecekti

Nokia Moonraker, 2015'te Microsoft ile birlikte geliştirilen, bir çok kez söylentilerini duyduğumuz ancak hiçbir zaman piyasaya sürülmeyen akıllı bir saat. ProtoBetaTest adlı YouTube kanalı, cihazın bir prototip modelini bulmayı başardı ve temel özelliklerini test etti.

Moonraker'ın Nokia Lumia 930 (Windows Phone 8.1 işletim sistemine sahip ilk telefon) ile birlikte piyasaya sürülmesi planlanmış, ancak daha sonra bu planı iptal edip Microsoft Band'a odaklanılmıştı.

Cihazın kare tasarımı Sony Smartwatch 3'ü anımsatıyor. Moonraker'ın arayüzü Microsoft Metro stili kutulara sahip, bu da o zamana ait Windows Phone'ların arayüzleri ile tutarlı bir tasarım kararı. Videoda Facebook uygulaması sayesinde bileğinize direkt olarak bildirimler gelebiliyor. Cihaz, bir akıllı saatten bekleyeceğiniz diğer tüm özelliklere de sahip; adım sayacı, mesajlaşma, e-posta ve hatta telefon araması gibi.

Microsoft Band ve Moonraker'ın fitness özellikleri gayet iyi çalışıyor ancak yeterince ilginç ve yenilikçi olmadıkları için hiçbir zaman yeterli popülerliği kazanamadılar. Nokia marka adı şu an Nokia Go, Nokia Steel ve Nokia Steel HR gibi bazı spor ve akıllı saatlerde hala kullanılıyor, ancak bu cihazların hiç biri Nokia Moonraker kadar fazla özelliğe sahip değil.

Okuyucu Yorumları