Nokia telefonların üreticisi HMD, kendi markasını taşıyan ilk modelleri tanıttı

HMD, artık sadece Nokia telefonlarının üreticisi olmayacak. Şirket, HMD Pulse, Pulse Plus ve Pulse Pro olmak üzere üç yeni model ile akıllı telefon pazarına kendi markasıyla ilk kez giriş yapıyor.

Nokia telefonların üreticisi HMD, kendi markasını taşıyan ilk modelleri tanıttı

Avrupa'nın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan ve Nokia telefonları da üreten HMD, kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefon serisini duyurdu. Dolayısıyla firma artık sadece Nokia telefonlarının üreticisi olarak bilinmeyecek.

Duyurulan seride HMD Pulse, Pulse Plus ve Pulse Pro olmak üzere toplamda üç orta sınıf cihaz bulunuyor: Pulse Pro'nun serinin en üst seviye modeli olması beklenilse de tüm telefonların özellik bakımından birkaç fark dışında birbirine benzediği görülüyor.

HMD Pulse Pro, 5.000mAh'lık bir pil ve Unisoc T606 işlemcisini kullanıyor. 8GB'a kadar RAM seçeneği ile gelecek telefonun depolama kapasitesi ise 128 GB. Ayrıca bu alan SD kart ile 256 GB'a kadar genişletebilecek. Ön tarafta, 1.612 x 720 piksel görüntü çözünürlüğüne sahip 6,65 inç HD Plus dokunmatik ekran bulunuyor.

Üst tarafta ise farklı özelliklerle desteklenen 50 MP selfie kamerası yer alıyor. Bu özelliklerden biri olan Gesture Navigation, lense fotoğraf çekme talimatı vermek için el hareketlerini kullanmaya yarıyor. Ayrıca şirket, gece çekilen fotoğrafların parlaklığı artıran AI Süper Portre sayesinde çok net olduğunu iddia ediyor. Arka kısımda ise 50MP ve 2MP çözünürlüğünde iki kameralı bir kurulum yer alıyor.

Diğer iki model ise neredeyse aynı konfigürasyonu kullanıyor; aynı yonga seti, aynı pil, aynı ekran... Üçlü arasındaki farklar kamera sistemi etrafında toplanıyor. HMD, Pulse Plus'ın 50MP arka kameraya ve 8MP selfie kamerasına sahip olduğunu belirtiyor. Standart Pulse'da ise ana kameranın çözünürlüğü 13MP'ye düşüyor. Ayrıca Pulse Pro'nun görüntü iyileştirme yazılımının bir kısmı, bu ikilide de bulunuyor.

HMD, her üç telefonun da tamir edilebilirliğinin yüksek olduğunu belirtiyor. Zira şirket, yedek parça sağlamak için iFixit ile ortaklık yapıyor. İddiaya göre kullanıcılar, çatlamış ekranları, bükülmüş şarj portlarını veya tamamen bitmiş bir pili rahatlıkla değiştirebilecek. Onarım kitlerinin ve parçaların ne zaman piyasaya sürüleceği hakkındaysa henüz bir açıklama yok.

Telefonların Türkiye'de satışa çıkıp çıkmayacağı bilinmese de standart Pulse modeli şu anda İngiltere'de 99,99 sterline satılıyor. HMD, Pulse Plus ve Pulse Pro'nun tam satış tarihini söylemese de yakında Birleşik Krallık'ta satışa sunulacağını belirtiyor.

Son olarak HMD, Amerika Birleşik Devletleri'nde HMD Vibe adıyla bir telefon piyasaya sürme planları olduğunu açıkladı. Telefonun 2 günlük pil ömrü, 4GB bellek ve çift kamera kurulumuyla diğerlerine benzeyeceği söyleniyor. Ancak Vibe, Unisoc işlemci yerine bir Snapdragon yonga seti kullanacak.