Nokia yaşamaya devam edecek!

Microsoft Nokia markasını öldürecek deniyordu ama efsane marka, yine kurtulmayı başardı!

Nokia'nın kaderi belli oldu!

Bilindiği üzere Nokia'nın önemli bir kısmı olan cihazlar bölümü, Microsoft tarafından satın alınmış ve marka, kısa sürede önemli bir sıçrayışa imza atmayı başarmıştı. Geçtiğimiz günlerde, Microsoft'un Nokia markasını ortadan kaldırıp yerine kendi markasını kullanacağı zaten açıklanmıştı. Ama şimdi, Nokia markasının kaderi kesin olarak belli oldu.

Microsoft'un telefon ve pazarlama bölümü kıdemli başkan yardımcısı Tuula Rytila'nın açıklamaları birçok detayı ortaya çıkardı. Konuşmasında; "Yerel ve genel internet sitelerimiz, daha önce de belirttiğimiz gibi tam anlamıyla değişim sürecine girmiş bulunuyor. Bugün itibariyle kökten değişecek olan sitelerin ismi Microsoft Lumia olarak anılacak. Bu değişim sadece sitelerle de kalmayacak ve kısa süre içerisinde pekçok cihaz, paketler ve perakende ürünler bu isimle anılacak." sözlerini sarf eden başkan yardımcısı, Microsoft'un genel satın almayı Nisan ayı itibariyle, 7 milyar dolar olarak tamamlamış olacağını da beyan etti.

Açıklamada "pek çok cihaz" denmesinin aslında önemli bir nedeni var.Rytila'nın tüm cihazlar dememesi, giriş seviyesi cihazlarda halen Nokia adının kullanılacak olmasından kaynaklanıyor. yani artık bir "Nokia Lumia" olmayacak ama Nokia markası, Windows Phone'suz giriş seviyesi cihazlara yaşamaya devam edecek.

Piyasada bulunan ve Nokia Lumia markasına sahip olan mevcut cihazlarına da tam destek vereceklerini dile getiren Rytila, giriş seviyesi telefonları için herhangi bir internet bağlantı özelliği ya da uygulamaya sahip olmayan Nokia 130'u örnek olarak gösterdi.

Bu bilgilerin haricinde yeni Microsoft markalı Lumia telefonun da yakında piyasada olacağını konuşmasında dile getiren Rytila, isim değişimini "doğal bir ilerleyiş" olarak tanımladı.

Okuyucu Yorumları