Nvidia'dan yeni Dawn demosu

Nvidia'nın 2002'de hazırladığı demo, yeni grafik canavarları ile bakın nasıl bir şahesere dönüştü!

Nvidia'nın büyüleyen demosu!

Nvidia, yaklaşık 10 sene önce grafik kartlarının gücünü göstermek üzere yayınladığı demo Dawn'ı yenileyerek tekrar indirmeye sundu. Demo, şirketin süper hızlı GTX 690 ekran kartı için geliştirilmiş olsa da GTX 670 ve 680'de de bazı özellikleri dışında çalışıyor. Bu ekran kartlarına sahip değilseniz üzülmeyin, demoyu videomuzda da izleyebilirsiniz.

A New Dawn, 10 yıl önceki demoya göre tabi ki büyük bir gelişme kaydetmiş. Demonun 2002 sürümünün karakteri büyük bir küp haritası içerisinde yer alırken, A New Dawn'da demo tamamen 3 boyutlu bir yağmur haritası içerisinde geçiyor. Nvidia, Dawn'ın ortamını gösterirken 4 milyonun üzerinde üçgene ulaşılabildiğini söylüyor.

Yeni Dawn'daki karakterin kafasındaki saç miktarının 40.000 olduğu söyleniyor. 10 sene önceki karakter ise 1.700 saç teli ile yenisinin yanında adeta kel kalıyor. A New Dawn'daki yeni grafik özellikleri arasında ortam tabanlı aydınlatma, yerel dinamik ışıklar, perspektif gölge haritaları, alan derinliği işleme, FXAA antialiasing ve fazlası var.

Nvidia'nın yeni grafik şahaseri A New Dawn'ı videomuzda izleyebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları