Nvidia G-SYNC ile oyunlar çok daha akıcı

Nvidia'nın yeni duyurduğu G-SYNC teknolojisi, oyunlarda takılmaları ve diğer sorunları böyle çözüyor

Oyunlar için yeni dönem!

NVIDIA, gelecek nesil oyun monitörlerinde yüksek akıcılık ve hızlı cevap sunarak on yıllardır süren ekran kopmaları, takılmaları ve gecikmeleri sorunlarını çözen NVIDIA G-SYNC teknolojisini duyurdu.

Sonuç, daha önceki ekran teknolojileri ile mümkün olmayan tutarlı çerçeve hızları ve ultra hızlı cevap olanağı. Birkaç yıldır geliştirilme aşamasında olan NVIDIA G-SYNC teknolojisi, monitörün yenileme hızını GPU'nun render hızına senkronize eder, böylece görüntüler renderlendiği anı gösterir. Sonuç: Sahneler anında belirir. Nesneler daha keskindir. Oyun daha akıcıdır.

NVIDIA GeForce iş birimi üst düzey başkan yardımcısı Jeff Fisher, "Saf oyun deneyimi oluşturma konusundaki kararlılığımız bizi G-SYNC ürünümüze yöneltti" dedi. "Bu devrim niteliğindeki teknoloji uzun yıllar oyuncular ve oyunlar arasında duran sorunları ortadan kaldırmaktadır. G-SYNC monitörde bir kez oynadıktan sonra hiç geri dönmek istemeyeceksiniz."

Ekranlar, ilk günlerinden beri sabit yenilenme hızlarına – genellikle saniyede 60 kez (hertz) sahipler. Ancak, video oyunlarının dinamik olması nedeniyle GPU'lar çerçeveleri değişen hızlarda renderler. GPU monitör ile senkronize olmaya çalışırken sürekli kopmalar meydana gelir. V-SYNC (ya da Dikey-SYNC) özelliğini etkinleştirmek kopmaları engeller ama GPU ve monitör farklı çerçeve hızlarında yenilendiği için gecikmede artmaya neden olur.

G-SYNC bu durumu ortadan kaldırır. Monitörü, çerçeve hızından bağımsız olarak, GPU'ya iyi bir şekilde senkronize ederek ödünsüz PC oyun deneyimlerine olanak verir. G-SYNC teknolojisi, NVIDIA tarafından tasarlanan ve oyun monitörlerinin yanı sıra belirli Kepler tabanlı GPU'lar ile çalışan donanım ve yazılımlara entegre edilen bir G-SYNC modülü içermektedir. (NVIDIA G-SYNC destekleyen tam GPU listesine buradan ulaşabilirsiniz.)

Önde gelen oyun geliştiricilerini sevindirdi

Önde gelen oyun geliştiricilerini sevindirdi

Önde gelen oyun geliştiricilerini sevindirdi

Oyun geliştiriciler, oyunlarının kusursuz bir şekilde oynanmasına olanak veren G-SYNC teknolojisinin avantajlarını hemen benimsedi.

"Son on yılda GPU renderleme gücü ile elde edilen büyük avantajlar, geliştiricilerin ve sanatçıların gittikçe artan karmaşıklıkta 3D sahneler ve dünyalar yaratmasına olanak verdi. Ancak en üst düzey PC'de dahi kopmalar ve takılmalar gerçeklik hayaline engel olmaktadır. NVIDIA G-SYNC uzun süredir devam eden bu sorunu hoş bir şekilde çözüyor. G-SYNC ekranda görüntüler olağanüstü sağlam ve gerçek hayattakine yakın. G-SYNC tam anlamıyla her şeyi daha iyi yapıyor."
--Tim Sweeney, kurucu, EPIC Games

"NVIDIA G-SYNC teknolojisi, bilgisayar grafiklerinin geçmişten gelen eski bir sorununa yenilikçi gerçek bir çözüm getiriyor ve sonunda mümkün olduğu kadar düşük gecikme ile kopmasız mükemmel resimler görmemize olanak veriyor. Ortaya çıkan sonuç, zihninize bu resmi hareketli, müthiş bir görüntü ve his veren gerçek bir film gibi yorumlamanıza ve görmenize olanak veriyor. Bu görülmeden inanılacak bir şey değil!"
--Johan Andersson, teknik yönetici, DICE

"G-Sync ile sonunda hem pastanız duracak hem karnınız doyacak -- kullanabileceğiniz GPU gücünün tamamını kopma ve takılma sorunlarını yaşamadan çok daha iyi bir görsel deneyime katkıda bulunmak üzere kullanın."
--John Carmack, kurucu ortak, iD Software

Monitör üreticilerinin ürün çıkarma planları

Monitör üreticilerinin ürün çıkarma planları

Monitör üreticilerinin piyasaya ürün çıkarma planları

Söktörün önde gelen birçok monitör üreticisi G-SYNC teknolojisini şimdiden 2014 yol haritalarına dahil etti. Ürünlerinde bu teknolojiyi duyurmayı planlayan ilk şirketler arasında ASUS, BenQ, Philips ve ViewSonic bulunmaktadır.

"ASUS önde gelen yenilikler ile en iyi oyun deneyimini sunmak için çalışmaktadır. NVIDIA'nın yeni G-SYNC teknolojisini çeşitli ASUS oyun monitörlerinde sunacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Oyuncuların akıcılık ve görsel kalitedeki bu inanılmaz gelişmeden etkilenceklerinden eminiz."
--Vincent Chiou, Başkan Yardımcısı, Ekran İş Birimi, ASUS.

"G-SYNC teknolojisini oyun monitörlerimizde kullanacak olmak bize büyük heyecan veriyor. İkisi birlikte, oyunculara önemli derecede rekabet avantajı sunarak PC oyun deneyimini kesinlikle yepyeni bir seviyeye taşıyacak."
--Peter Chen, genel müdür, BenQ Teknoloji Ürün Merkezi.

"Özellikle oyuncular için G-SYNC teknolojisine sahip Philips monitörleri sunmaya başlamayı heyecanla bekliyoruz. Oyun deneyimini ciddiye alan herkesin mutlaka isteyeceğine inanıyoruz."
--Sean Shih, küresel ürün pazarlama direktörü, TPV Technology

"Burada ViewSonic'te herkes G-SYNC'in sunduğu muhteşem görsel deneyim konusunda çok heyecanlı. Ödüllü oyunlarımız ve profesyonel ekranlarımız ile bu teknolojiden en iyi şekilde yararlanabilmek için heyecanla bekliyoruz."
-- Jeff Volpe, başkan, ViewSonic

Sistem geliştiricilerinin coşkusu

Sistem geliştiricilerinin coşkusu

Sistem geliştiricileri ve bütünleyicilerinin coşkusu

Sektörde öncü çok sayıda sistem geliştirici ve bütünleyici, G-SYNC teknolojisini tatil dönemine kadar kullanıma sunmayı planlıyor. Bu şirketler arasında Digital Storm, EVGA, Falcon Northwest Overlord bulunmaktadır.

"G-SYNC teknolojisine göz atmak ekranların geleceğini görmektir. Onu gördükten sonra standart bir monitöre dönmek zorunda olmak hiç hoşunuza gitmeyecek. O kadar iyi."
-- Kelt Reeves, kurucu ve CEO, Falcon Northwest.

"Kusursuz bir oyun deneyimi sunan G-SYNC, çığır aşan bir teknolojidir. Kullanıcılarımızın, herhangi bir çerçeve hızında, kopma veya takılma olmadan inanılmaz bir oyun deneyiminin keyfini çıkarabilecek olmalarından büyük heyecan duyuyoruz."
--Elan Raja III, Kurucu Ortak, Scan Computers.

Okuyucu Yorumları