Nvidia Metaverse Odaklı Geliştirici Araçlarını Tanıttı

Metaverse konusunda da aktif olarak araştırmalarını sürdüren Nvidia, son olarak yeni metaverse geliştirme araçlarını tanıttı.

Nvidia Metaverse Odaklı Geliştirici Araçlarını Tanıttı

Nvidia her ne kadar ekran kartları ve DSR teknolojileri ile tanınsa da yapay zeka ve modelleme alanında da oldukça güçlü. Öyle ki şirketin geliştirdiği çözümler, günümüzde birçok oyun şirketi tarafından kullanılıyor. Metaverse konusunda da aktif olarak araştırmalarını sürdüren şirket, son olarak yeni metaverse geliştirme araçlarını tanıttı. Üstelik hepsi yapay zeka ile destekleniyor.

Yakın zamanda yeni teknolojilerini duyuran Nvidia, SIGGRAPH etkinliğinde tanıttıkları teknolojiler arasında metaverse de yer verdi. Yapılan sunumda NVIDIA’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, “ Yapay zeka ve bilgisayar grafiklerinin birleşimi, internetin bir sonraki evrimi olan metaverse’e güç verecek ” dedi.

Yapılan etkinlikte birçok teknolojiye yer verilirken, en dikkat çekenleri avatar oluşturmak için özel olarak geliştirilen NVIDIA Omniverse Avatar Cloud Engine (ACE) ve metaverse ile gerçek dünya arasındaki bir köprü kurmayı hedefleyen Omniverse araçları oldu.

Şirket, metaverse’ün geleceğinde önemli bir değer gördüğü sunu boyunca tekrarlarken, metaverse ve gerçek dünya arasındaki etkileşime vurgu yaptı. Yapay zekanın da yardımı ile objelerin kolay bir şekilde metaverse’e aktarılmasına olanak tanıyan yeni araçlarını da duyuran Nvidia, yakın zamanda yüz hareketlerimizi dahi metaverse kolay bir şekilde aktarabileceğimizi ve günümüz oyun teknolojileri ile metaverse’ün ortak paydasında devasa bir potansiyel olduğunu belirtti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.