NVIDIA, RTX Performansını Dizüstüne Taşıyor!

NVIDIA, büyük gürültü kopartan GeForce RTX ekran kartları için beklenen büyük açıklamayı yapmaya hazırlanıyor!

NVIDIA'dan yeni RTX hamlesi

taze dedikodulara göre NVIDIA, CES 2019 organizasyonunda ciddi bombalar patlatacak. 6 ila 9 Aralık 2019 tarihleri arasında, Las Vegas'ta düzenlenecek fuarda, RTX Mobility yongalarının tanıtılması bekleniyor.

Teknoloji devinin, kısa süre önce yeni Turing mimarisini tanıtması, bu olasılığı üst düzeye taşıyor. GeForce Turing ailesi arasında; Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, RTX 2080 ve RTX 2070 modellerinin masaüstü sürümleri bulunuyor. şimdi benzer performanslar, dizüstü PC'lere taşınacak.

Söz konusu modellerde; gerçek zamanlı ışın tarama teknolojisinden faydalanılıyor. En azından masaüstü ekran kartlarında durum böyle...Işın tarama teknolojisi için ekran kartlarının kutsal kasesi benzetmesi yapılabilir. Bahsi geçen ekran kartları, oyun dünyasında bir devrime yol açabilir.

Peki nedir gerçek zamanlı ışın tarama teknolojisi? Mimari, GPU tarihinin en büyük sıçramasını temsil ediyor. Turing mimarisi ile donatılmış ekran kartları, öncü nesillere göre 6 kattan fazla performans vadediyorlar. Turing mimarisi, yeni özellikleri sayesinde yüksek sistem gereksinimlerine sahip oyunlarda bile 4K HDR çözünürlükte 60 FPS değerini sunabiliyor. DLSS yapısı da(üstün köşe yumuşatma teknolojisi) bu gücü zirveye taşıyor.

Bu mimari ile donatılmış dizüstü GPU teknolojilerinin, Ocak sonu veya Şubat başında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Mobil aile; NVIDIA RTX 2070 Mobilite, NVIDIA RTX 2070 MAX-Q Mobilite, NVIDIA RTX 2060 Ti Mobilite, NVIDIA RTX 2060 Mobilite, NVIDIA RTX 2050 Ti Mobilite NVIDIA RTX 2050 Mobilite isimli fertlerden oluşacak.

Ailenin amiral gemisi GeForce GTX Max 2080 Q'nun da CES 2019'da tanıtılması, ama piyasaya sürülüş tarihinin, kardeşlerine göre biraz daha geç olacağı savunuluyor.

Okuyucu Yorumları