NVIDIA'dan Oyunculara Işın İzleme Müjdesi Geldi!

Ray Tracing, yani Işın İzleme özelliğinden faydalanmak için yakında GeForce RTX ekran kartı almanıza gerek kalmayacak!

NVIDIA'dan "RTX müjdesi" geldi!

Şu an San Francisco'da sürmekte olan GDC 2019'da NVIDIA'dan oyun severleri yakından ilgilendiren güzel bir haber geldi. NVIDIA'nın yakın bir zamanda tanıttığı ve oyun dünyasını ışın izleme ile tanıştıran Ray Tracing teknolojisi, bilindiği gibi sadece GeForce RTX ekran kartlarıyla sağlanıyordu. Fakat bunun yalnızca RTX GPU'larla sınırlı kalmayacağını açıklayan NVIDIA, böylece GeForce GTX ekran kartlarının da yolunu açtı.

Evet, NVIDIA'nın açıklamasına göre, Ray Tracing teknolojisinden NVIDIA'nın GeForce GTX ekran kartları da faydalanabilecek. Böylece halihazırda GTX ekran kartlarına sahip oyuncular da, oyunlarında DXR özelliğini aktif hale getirerek ışın izlemenin keyfini sürebilecekler. Peki, NVIDIA, Ray Tracing desteğini hangi ekran kartları için verecek?

İşte Ray Tracing desteği alacak ekran kartları

İşte Ray Tracing desteği alacak ekran kartları

Hemen yukarıdaki görüntü de görebileceğiniz gibi, pek çok ekran kartı Ray Tracing özelliğine kavuşacak. Bunlar arasında Pascal mimarisine sahip Titan XP, Titan X, GTX 1080 Ti, GTX 1080, GTX 1070 Ti, GTX 1070 ve GTX 1060 6GB ekran kartları DXR özelliğini aktif olarak kullanabilecek. Bununla da yetinmeyen NVIDIA, Turing platformunda GTX 1660 Ti ve GTX 1660, Volta tarafında ise Titan V ekran kartlarında da DXR desteğinin yer alacağını açıkladı.

NVIDIA'ya göre Ray Tracing, yani ışın izleme teknolojisinin yol haritası planlanırken, bunun yalnızca GeForce RTX 2000 serisi ekran kartları ile sınırlı tutulmayacağı düşünülüyordu. Her zaman GTX ekran kartlarını bu planın içinde tuttuklarını ifade eden NVIDIA yetkilileri, çok geçmeden de bu planı devreye almış durumdalar.

Peki, NVIDIA'nın Ray Tracing teknolojisi nedir ve oyunlarda nasıl bir performans gösteriyor. Bu konu hakkında detaylı bilgiyi NVIDIA GeForce RTX 2080 inceleme makale ve videomuzda sizlere aktarmıştık.

Okuyucu Yorumları