NVIDIA'ya Üzücü Rapor: Satışlar Düşüyor

Açıklanan raporlara göre NVIDIA'nın satışları düşmeye devam ediyor. Ancak şirket, GeForce RTX'ten umutlu.

NVIDIA'nın satışları düşüşte

NVIDIA'nın açıklanan son kazanç raporuna göre, şirket 2.21 milyar dolar gelir elde etmiş. Bu büyük bir rakam gibi görünse de, şirketin kazancı düşmekte. Çeyrek bazda bir önceki yıla göre yüzde 24'lük bir gelir düşüşü yaşayan NVIDIA, aynı zamanda bir önceki yıla oranla da yine yüzde 31'lik bir gelir düşüşü yaşamış durumda.

NVIDIA, yaptığı açıklamada geçtiğimiz senenin onlar için çalkantılı geçtiğini ve gelir düşüşlerinin en büyük sebebinin kripto para çılgınlığı olduğuna bağlıyor. Bunun yanında şirket gelecekten umutlu. Kartların kripto para kullanımında tercih edilmesini zamanla dengeleyen şirket, yeni nesil GeForce RTX ekran kartlarından oldukça umutlu. Öte yandan GeForce GTX 1660 Ti ekran kartının da 22 Şubat'ta piyasaya çıkacak olması, şirketin olumlu beklentilerini arttırıyor.

Elbette bunu zaman gösterecek. NVIDIA GeForce RTX ekran kartları her ne kadar başarılı olsa da, Ray Tracing teknolojisinin ilk adımı olmasından dolayı oyuncular ne kadar tercih edileceği şimdilik muamma. Ancak özellikle GeForce GTX 1660 Ti ekran kartı fiyat/performans modeli olmasıyla bir hayli dikkat çekecek gibi görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları