Oculus Rift, sonunda bu tarihte geliyor!

Facebook'un sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift, tüm detaylarıyla birlikte tanıtıldı!

Oculus Rift hakkında her şey!

Uzun zamandır beklenen sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift, sonunda son haline büründü. Bir süre önce Facebook tarafından satın alınan şirket, San Francisco'da düzenlediği etkinlikte Oculus Rift'in kullanıcılara sunulacak son versiyonunu tanıttı. Gözlük 2016'nın ilk çeyreğinde piyasada olacak.

Video oyunlarına büyük bir sıçrama yaşatması amaçlanan ve sanal gerçeklik aşamasında oyunculuğa farklı bir kapı aralayacak olan Oculus Rift, elbette yalnızca oyun alanında değil, daha pek çok noktada kullanılabilecek olmasıyla büyük heyecan yaratıyor.

Oculus Rift, sonunda bu tarihte geliyor!

Tasarımıyla yenilenen, bunun yanında sahip olduğu özellikleriyle de güncellenen Oculus Rift, son haliyle kullanıcılara mercekler arasındaki mesafeyi ayarlayabilme imkanı tanıyor. Böylece kullanıcının en rahat olduğu görüş açısını ayarlayabilmesini sağlayan gözlük, bunun yanında görüntüde bulanıklığı engellemek için OLED ekranlarla donatılmış. Böylece piksel, titreme veya bulanıklık gibi olumsuz koşulları ortadan kaldırdıklarını açıklayan Oculus'un CEO'su Brendan Iribe, ayrıca her Oculus Rift kutusundan bir Xbox One gamepad'inin çıkacağı müjdesini de verdi.

Oculus Rift, sonunda bu tarihte geliyor!

Evet, tamamen Xbox One gamepad'i olan bu gamepad, böylece Wi-Fi üzerinden PC'ye bağlanarak Oculus Rift'in tadını hemen çıkartma olanağı tanıyor.

Elbette öte yandan Xbox One sahiplerine de büyük avantaj yaratan bu sürprizin yanında Microsoft'tan Phil Spencer'ın yaptığı açıklama ise, etkinliği izleyen seyircilere daha büyük heyecan yaşattı. Spencer'in yaptığı açıklamaya göre, Xbox One oyunlarından Halo, Forza ve Sunset Overdrive, Oculus Rift'e gelecek. Fakat şu an için bu düşündüğünüz gibi olmayacak. Yani bu oyunların içinde sanal gerçeklik noktasında etkileşim içinde olamayacaksınız.

Oculus Rift, sonunda bu tarihte geliyor!

Öte yandan etkinlikte Oculus Rift'in özel kontrolörü de tanıtıldı. Böylece gözünüzde Oculus Rift varken, bu kontrolörü kullanarak oyun içinde hareket etmek mümkün olacak. Gözlüğe elbette oyun desteği de sağlanacak. Bunlar arasında EVE Valkyrie, Ratchet & Clank and Resistance, Chronos, Damaged Core ve VR Sports Challenge şu an liste başında. Fakat daha konuşulan çok oyun bulunuyor. Square Enix ve Harmonix başta olmak üzere önemli geliştiriciler Oculus için oyun geliştiriyorlar. Muhtemelen bunlar hakkında daha detaylı bilgileri E3'te öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları