"Olacağına inanmıyordum ama..."

Facebook, Apple, telif hakkı savunucuları ve fazlası: Google hepsini, teker teker işte böyle suçladı

Olacağına inanmıyordum ama...

Google'ın kurucularından Sergey Brin, geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda internetin geleceğinden endişe duyduğunu söyledi. Bunun nedenini ise, dünyanın dört bir yanından gelen "interneti kontrol altına alma çabaları" olarak açıkladı.

"Birkaç yıl önce böyle bir şey olacağına, yani şirket ve devletlerin interneti bu denli kontrol altına almaya çalışacağına ihtimal dahi vermiyordum" diyen Brin'e göre bu durumun 3 sorumlusu var. Bu sorumlular hükümetler, telif haklarını savunmak adına ipin ucunu kaçıran şirketler, Apple ve Facebook gibi katı denetim uygulayan internet devleri.

Brin, Apple ve Facebook'u, kendi platformlarında neyin yayınlanıp neyin yayınlanmayacağı konusunda çok katı davranmakla suçluyor. Telif hakkı savunucularının ise, işi çok ileriye götürdüğünü, bu hakları savunurken insanların "internet hakkını" ellerinden aldıklarını iddia ediyor.

Hükümetleri suçlarken ise, Google olarak yaşadıkları zorlukları örnek gösteriyor. Brin'e göre ABD hükümeti, sıklıkla Google'dan kullanıcı bilgilerini istiyor. Bunu yapmak istemeseler de yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Brin, yine de mücadele etmekten kaçınmayacaklarını sözlerine ekliyor.

Okuyucu Yorumları