ÖN İNCELEME: Sony Xperia Z Ultra

Sony'nin 6.44 inç'lik yeni "dev cebi" Xperia Z Ultra'yı deneme fırsatı bulduk! İşte ilk yorumlarımız

ÖN İNCELEME: Xperia Z Ultra

Xperia Z Ultra'yı yakından görmek için buraya tıklayın!

Sony Xperia Z Ultra, 6.44 inç'lik ekranıyla cep telefonlarında ekran boyutunun sınırlarını zorluyor. Xperia Z Ultra'nın çok büyük bir cihaz olduğunu kabul etmek gerekli, ancak sadece 6.5mm'lik kalınlığı onu elinizde sandığınızdan daha kolay kavramanıza izin veriyor.

Dört çekirdekli 2.2GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemciyle gelen cihazın yan tarafında onu şarj etmeye manyetik istasyon bulunuyor. Xperia Z Ultra'nın en dikkat çeken yönü, su geçirmezliği. Sony, su geçirmezliği sağlamak üzere portlar üzerindeki küçük kapakları kullanmış ancak kulaklık girişini bu kez açık bırakmış. Anlaşılan o ki firma, kulaklık yuvasını sudan korumanın iyi bir yolunu bulmuş.

Xperia Z Ultra'nın tasarımı, Xperia Z'nin keskin stilini koruyor. Bu, telefonu tek elle tutmayı bir miktar zorlaştırsa da lastik arka kısım, bu durumu telafi ediyor.

Performans ve ekran

Performans ve ekran

İşlemcinin ne kadar hızlı olduğunu cihazı kullandığınız sırada hissetmeniz mümkün - denemelerimizde uygulamalar arasında geçişler ve internette dolaşma son derece akıcıydı.

Ekranın önemli bölgelerinde renk doygunluğu seviyelerini artıran Triluminous teknolojisi, ekran kalitesini artırmış. Standart çözünürlükteki resimlerde eksik pikselleri dolduran X Reality ise bu yüksek görüntü kalitesine katkıda bulunuyor.

Teknolojiyi sergilemek üzere telefona eklenen videolar bizi etkilese de ekranın genel olarak Xperia Z'deki "solgunluk" sorununa sahip olduğunu söylemeliyiz.

Kamerayla yaptığımız testlerde de kameranın bir miktar daha geliştirilebileceğini düşündük. Çektiğimiz fotoğraflarda karlanma gözümüzden kaçmadı. Ancak bu durum, denediğimiz ön-üretim örneği cihazına has olabilir ve cihazın son halinde ortadan kaldırılabilir.

Xperia Z Ultra'nın pili ve ilk kararımız

Xperia Z Ultra'nın pili ve ilk kararımız

Xperia Z Ultra, 3.000 mAh kapasiteli devasa bir pille geliyor ve bu alanda sizi mahcup etmiyor. Sony, pil ömrünü uzatmayı amaçlayan Stamina Mode'dan hala övgüyle bahsetse de ne kadar işe yaradığını görmek için cihazı tam anlamıyla test etmemiz gerekecek.

İlk yorumumuz

Xperia Z Ultra, bizce tablet olmayı hayalet eden bir telefon. Ultra'yı gören birçok kullanıcı, onun devasa boyutlarından korkabilir ancak büyük ekranları sevenler Z Ultra'yı da seveceklerdir.

Peki Xperia Z Ultra, piyasada kendine yer bulabilecek mi? Cihazın eşsiz bir boyut ve güç birleşimine sahip olduğunu düşündüğümüzde bu olasılık mevcut. Belki de daha önemlisi Xperia Z Ultra, aynı zamanda Sony'nin teknolojiye öncülük etme arzusunun da bir göstergesi.

Xperia Z Ultra'yı yakından görmek için galerimize tıklayın!

Okuyucu Yorumları