1996'nın hit oyununu Apple Watch'ta işte böyle çalıştırdı

Eski klasik oyunların hiç olmayacak cihazlarda çalıştırıldığını zaman zaman görüyoruz. Bunun son örneği ise, Apple Watch üzerinde çalıştırılan 26 yıllık ikonik oyun oldu.

1996'nın hit oyununu Apple Watch'ta çalıştırdı

Apple Watch kullanıcıları hiç saatlerinin ekranına bakıp, “keşke bu ekranda 1996’nın klasik oyunu Quake’i oynayabilseydim” demişler midir acaba? Dememiş olsalar bile, artık bunu yapmaları mümkün!

Programcı Tomas “MyOwnClone” Vymazal, Quake uygulamasını saatine yükleyip çalıştırmayı başardı. Vymazal oyunun şu anda mevcut olan Mac/iOS sürümlerinin oldukça yardımcı olduğunu ve saatin jiroskop ve kurma kolunu oyunun neredeyse 30 yıllık motorunun içinde rahatça kullanabildiğini belirtiyor.

Elbette üzerinde epey değişiklik yapılmış. Sadece oyunun seslerini bile saatin minik hoparlöründen duyabilmek için bir dizi akıllıca kod yazmak gerekmiş.

Peki oyun gerçekten de Apple Watch’da oynanabiliyor mu? Teknik olarak evet, ama pratikte pek de kolay değil. Aşağıdaki videodan oyunun saatte nasıl oynandığını izleyebilirsiniz.

Eğer siz de bir Apple Watch sahibi iseniz ve oyunu saatinizde oynamak istiyorsanız, kaynak kodunu GitHub’dan yükleyerek deneyebilirsiniz.