OnePlus 5 Tanıtıldı; İşte Tüm Özellikleri!

Merakla beklenen OnePlus 5 sonunda tanıtıldı; gizli kalan tüm özellikleri ortaya çıktı!

OnePlus 5 artık gerçek!

OnePlus 5, haftalardır gelen sızıntıların ve dedikoduların artından nihayet resmi olarak tanıtıldı. Cihazı birçok kez görmüş olsak da, bazı önemli detayları bilmiyorduk ve tanıtım sayesinde bunları öğrenmiş olduk.

OnePlus 5 Tanıtıldı; İşte Tüm Özellikleri!

OnePlus 5, beklediğimiz gibi arka yüzünde çift kamera sunuyor. Bu kameralardan bir tanesi "ana" kamera iken ikincisi daha uzun lense ve daha yüksek çözünürlüğe sahip. OnePlus, bu kameralar için "Çift kamera. Daha temiz fotoğraflar." sloganını kullanıyor. Ana kameranın çözünürlüğü 16MP iken onu destekleyen ikinci kamera, 20MP çözünürlüğe sahip. Ön tarafta ise 16MP'lik bir kamera var. Kamera, yeni gelişmiş işleme tekniği sayesinde karelerin daha temiz görünmesini sağlarken yeni "fast af" otomatik odaklanma işlevi, otomatik odaklanma süresini yüzde 40 azaltıyor.

"Portre modu"na geçtiğinizde OnePlus 5, iki kamerayı birlikte kullanıyor ve daha temiz bir ön plan, yapay-bulanık arka plan sağlıyor.

OnePlus 5 Tanıtıldı; İşte Tüm Özellikleri!

OnePlus 5'in Snapdragon 835 işlemciyle geleceğini biliyorduk ancak şimdi cihazın standart 16:9 orana sahip 5,5 inç'lik 1080p ekranla, 6GB RAM ve 64GB depolamayla geldiğini de öğrenmiş bulunuyoruz. Telefonun 8GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip bir seçeneği de bulunuyor. Cihazın LPDDR4X RAM kullandığını belirtelim. Ve evet, cihazın altında bir kulaklık girişi var.

OnePlus 3'ten 300mAh daha güçlü, 3T'den 100mAh daha güçsüz 3.300mAh'lik bir pille gelen OnePlus 5, yine Dash Charge yeteneğine sahip. Sadece 7,25 mm kalınlığındaki telefon, yuvarlatılmış kenarları ile daha da ince görünüyor.

Android 7.1.1 Nougat tabanlı OxygenOS işletim sistemiyle çalışan OnePlus 5, okuma modu, güvenli mod, genişletilmiş ekran görüntüsü, saydam uygulama çekmecesi gibi işlevler de sunuyor.

OnePlus 5, 27 Temmuz'da 479 dolardan başlayan fiyatıyla satışa sunulacak. 8GB RAM'li modelin fiyatı ise 539 dolar olacak.

Okuyucu Yorumları