OpenAI de kabul etti: ChatGPT, son zamanlarda tembelleşti

Yapay zekanın da tembelleşebildiğini muhtemelen aklınızdan bile geçirmediniz. Ama görünüşe göre böyle bir şey var ve ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI bile bunu kabul ediyor.

OpenAI de kabul etti: ChatGPT, son zamanlarda tembelleşti

Eğer son zamanlarda ChatGPT’nin eskisi kadar iyi performans göstermediğini hissediyorsanız yalnız değilsiniz. İnternet üzerinde pek çok kullanıcı, yapay zeka (AI) sohbet robotunun gerilemede olduğunu iddia ediyor ve ChatGPT geliştiricisi OpenAI de bunun olası bir nedenini doğruladı: Tembellik...

OpenAI, X’te yaptığı bir paylaşımda ChatGPT’nin “tembelleştiği” fikrini destekliyor gibi görünüyordu. Şirket, bu gönderide, kullanıcıların geri bildirimlerini duyduğunu ve ChatGPT’nin “tembel” olmasının nedeninin 11 Kasım’dan bu yana, yani bir ay boyunca güncellenmemesi olduğunu açıkladı.

OpenAI, bu güncelleme eksikliğinin kasıtlı olmadığını söylerken, düzeltmeye çalıştıklarını da ekledi. Ayrıca “model davranışının öngörülemez olabileceğini” de belirtti. Yine de OpenAI, sorunun ne zaman çözülebileceğine dair bir tahminde bulunmadı. ChatGPT istemlerini düzenli olarak kullanıyorsanız ve aracın yeteneklerinde bir düşüş eğilimi fark ettiyseniz, çözüm için bir güncelleme yayınlanana kadar beklemeniz gerekebilir.

Bir kullanıcının geliştiriciye ChatGPT’nin nasıl daha tembelleşebileceğini sorması üzerine OpenAI, X’teki gönderinin altında konuyu açıklığa kavuşturdu.

OpenAI, verdiği cevapta “Açık olmak gerekirse, fikir, modelin 11 Kasım’dan bu yana bir şekilde kendini değiştirmesi değil. Ancak model davranışındaki farklılıklar çok ufak olabilir; yalnızca istemlerin bir alt kümesi bozulabilir ve müşterilerin ve çalışanların bu kalıpları fark etmesi ve düzeltmesi uzun zaman alabilir” dedi.

Diğer yorumlar, ChatGPT’yi eski gücüne geri döndürmenin yollarını önerdi ve bunların arasında “derin bir nefes al” ifadesini kullanmak veya sohbet robotuna “adım adım mantık yürütmesini” söylemek gibi seçenekler de bulunuyordu.

ChatGPT performansındaki düşüş, Google’ın Gemini adlı kendi ChatGPT rakibini duyurmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Ancak arama devinin yüksek vaatlerine rağmen, botun yeteneklerinin pek iyi olmadığını iddia eden çok sayıda rapor ortaya çıkmış durumda.