OpenAI'ın metinden video oluşturma aracı Sora ile hazırlanan ilk müzik klibi yayınlandı

OpenAI'ın metinden video oluşturmak için kullanılan yapay zeka aracı Sora tarafından hazırlanan ilk müzik video klibi yayınlandı.

Sora tarafından hazırlanan ilk video klip yayınlandı

OpenAI, August Kamp'ın Worldweight şarkısı için tamamen kendi metin-video motoru Sora tarafından hazırlanan bir müzik videosu yayınladı. Tamamı şirketin resmi YouTube kanalında yayınlanan klip, çeşitli ortamların flu görüntüleri içeren geniş 8:3 en boy oranında hazırlanmış birkaç kısa görüntüden oluşuyor.

Kamp, Sora'da hangi metin istemlerinin kullanıldığı paylaşmadı. Ancak açıklamasında bunların arkasındaki ilham kaynağını açıklıyor. Sanatçı, parçayı yaratırken Worldweight'i yansıtan bir videonun nasıl görüneceğini hayal ettiğini belirtiyor.

Bununla birlikte August Kamp, Sora'yı içerik yaratmak için kullanan tek kişi değil. Medya prodüksiyon şirketi Shy Kids kısa süre önce YouTube'da "Air Head" adlı bir kısa bir film yayınladı ve bu film de yapay zeka motoruyla yapıldı.

Bu içeriğe bakarak Sora'nın yaygın olarak kullanılıp kullanılmayacağını söylemek zor. Kabul etmek gerekir ki, her şey henüz çok erken bir aşamada. Ancak yine de bu durum OpenAI'ın Sora'yı büyük Hollywood stüdyolarına pazarlamasını engellemiş değil. Görünüşe göre bazı stüdyo yöneticileri, yapay zekanın prodüksiyonda zaman ve para tasarrufu sağlaması ihtimalinden heyecan duyuyor.