OpenAI'nin Sora'sından akıllara durgunluk veren bir video daha

Film endüstrisinde çalışanlara kötü bir haberimiz var. Yapay zekada ipin ucu kaçtı. OpenAI'nin Sora uygulaması, hazırladığı son video ile bir kez daha akıllara durgunluk vermeyi başardı.

OpenAI'nin Sora'sından akıllara durgunluk veren bir video daha

Yapay zeka şimdi de yönetmenleri işsiz bırakmak için geliyor. Dakikalar içinde bir müzik videosu oluşturabilen yapay zekayla hangi film yönetmeni başa çıkabilir ki?

Yapay zekanın tüm insanları gereksiz olarak algılayıp, bu fazlalığı dünyadan kaldırmaya karar vereceği Terminatör senaryosuna bir adım daha yaklaştık. OpenAI'nin Sora isimli uygulaması, yapay zeka sayesinde ürettiği yeni video kliple seyredenleri bir kez daha etkilemeyi başardı. Bunun bir sonraki adımı, Sora ve benzer uygulamaları alıp TikTok'a, Instagram'a, YouTube'a entegre ederek, dakikalar içinde yapay videolar üretmek olabilir.

Pop şarkıcısı Washed Out'un The Hardest Part isimli şarkısı için Sora üzerinden ürettiği video klip büyük ilgi görürken, yakında gerçeğinden ayırt edilemeyecek videoları sadece metin komutlar üreterek geliştirebileceğimizi de ispatlamış oldu.

Sadece ne istediğini yaz, yapay zeka sana üretsin

Sora, metin üzerinden video üreten bir yapay zeka. Çalışması için ona sadece metin girmeniz yeterli oluyor. Örneğin "Bir üniversitenin öğrencilerle dolu kantininde, kamera yere yakın ilerleyerek kapıya yaklaşsın, kapıda kızıl saçlı bir kızla, genç bir öğrencinin sarıldığını görelim" şeklinde bir komut yazıyorsunuz ve yapay zeka bunu videoya dönüştürüyor. Yukardaki video klipte de bunun gibi sahneler yapay zeka sayesinde yaratılmış ve birleştirilerek bir video klip oluşturulmuş.

Aslında video klibi komutlarla hazırlayan da profesyonel bir film yönetmeni. Şarkıcıdan aldığı müzik klibi siparişi için yapay zekayı kullanan film yönetmeni, biraz kendi ayağına sıkmış gibi görünüyor.

Yapay zekayla hazırlanmış video hala önemli sorunlara sahip. İnsanların bedenleri net bir şekilde deforme oluyor ancak bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Bir kaç sene içinde gerçeğinden ayırt edilmesi imkansız videoların ortaya çıkması kaçınılmaz görünüyor.