OpenAI'nin yeni CEO'sunun eski tweet’i gündemde

OpenAI’nin yeni CEO’su olarak atanan Emmett Shear’ın Microsoft’ta çalışmak hakkında attığı eski bir tweet, gerilimi azaltmak yerine daha da artıracak gibi görünüyor.

OpenAI'nin yeni CEO'sunun eski tweet’i gündemde

Microsoft, OpenAI'ye büyük yatırım yapmış durumda. Sam Altman'ın OpenAI yönetim kurulu tarafından apar topar kovulması bu nedenle krizin fitilini ateşledi. Microsoft CEO'su Nadelle ise kritik bir hamle yaparak Sam Altman'ı direkt Microsoft'ta işe aldı. OpenAI ise Sam Altman'ın yerin Emmett Shear'i geçiriyor... Ancak OpenAI'nin yeni patronu Emmet Shear daha önce, yapay zeka girişimine 10 milyar dolardan fazla yatırım yapan Microsoft'ta çalışmanın ruhunu satmak gibi olduğunu söylemişti.

Shear, Temmuz ayında X'te yazdığı bir yazıda, "Microsoft'ta staj yaparken her maaş çeki, ruhumun küçük bir parçasının ödemesini postayla alıyormuşum gibi hissettiriyordu" demişti. Shear'ın teknoloji devinde ne kadar süre ya da ne zaman çalıştığı bilinmiyor.

Twitch'in kurucu ortağı, Sam Altman'ı geri getirmek için yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından Pazar gecesi geçici OpenAI CEO'su olarak atandı. X'te yayınlanan bir yazıda, Altman'ın görevden alınma şeklinin "çok kötü ele alındığını" ve "güveni ciddi şekilde zedelediğini" söyledi.

Sosyal medya faaliyetleri de yapay zeka konusunda nispeten temkinli bir yaklaşıma sahip olduğunu gösteriyor. Shear, eylül ayında X'te yaptığı bir diğer paylaşımda, yapay zeka gelişimini yavaşlatmaktan yana olduğunu söylemişti.

Shear'ın Microsoft'ta çalışma konusundaki yorumlarının ortaya çıkması, OpenAI ile en büyük yatırımcısı arasındaki ilişkiyi yumuşatmaya çalışırken ona yardımcı olmayacağı kesin. Bloomberg'e konuşan ismi açıklanmayan bir kaynak, Microsoft'a Altman'ın işten çıkarılacağının bir dakika önceden bildirildiğini ve bu durumun Microsoft patronu Satya Nadella'yı öfkelendirdiğini söyledi.

Nadella, Microsoft'un OpenAI'ye olan bağlılığını teyit ettiği bir X gönderisinde "Emmett Shear ve OpenAI'nin yeni liderlik ekibini tanımayı ve onlarla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini" söyledi. Aynı yazıda, Sam Altman ve Greg Brockman'ın yeni bir yapay zeka ekibinin başına geçmek üzere Microsoft'a katılacaklarını açıkladı.