Opera, Android Tarayıcısına VPN Ekledi!

Opera'nın Android'deki yeni sürümü, ücretsiz ve sınırsız VPN özelliğiyle indirmeye sunuldu!

Mobil Opera'ya VPN işlevi!

Popüler web tarayıcısı Opera'nın mobil sürümünün en son güncellemesi, bir ücretsiz ve sınırsız VPN işleviyle geldi. VPN hizmeti, hesap oluşturmayı veya oturum açmayı da gerektirmiyor.

Gizlilik endişelerinin dünya çapında artışta olduğu artık bir sır değil. GlobalWebIndex'in tahminlerine göre dünya çapındaki VPN kullananların sayısı, 650 milyonu aştı. Opera ise ilk kez VPN ile deney yapmıyor. Firma 2016'da Android ve iOS için kendi başına çalışan bir VPN uygulaması yayınlamıştı. Opera VPN adlı bu uygulamanın yayınlanmasının kısa süre ardından masaüstündeki Opera'ya VPN işlevleri eklenmişti. Firma geçen sene VPN uygulamasını kapatmış, bu işlevi Android'deki web tarayıcısına eklemek için çalışmalara başlamıştı.

Ücretsiz VPN'ler, çoğunda güvenlik açıkları keşfedildiğinden eleştiriye maruz kalıyorlar. Üstelik hizmetin ücretsiz olması, verinizin üçüncü partilere satılma ihtimalini artırıyor. Bu durumda VPN kullanmanın neredeyse bir anlamı kalmıyor. Opera'nın dahili VPN'i tamamen ücretsiz ancak firma, buradan para kazanmaya çalışmayacağını söylüyor.

Opera'nın dahili VPN içeren son sürümü, Play Store'da indirmeye sunulmuş durumda. VPN'den faydalanmak isteyen kullanıcılar, diledikleri konumu seçip 256-bit şifreleme ile internette gizliliğin keyfini çıkarabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları