Opera Max devrimine hazır mısınız?

Opera, Max uygulaması ile internet hızını arttırıp veri tüketimini düşürecek bir devrimin peşinde!

Opera Max devrimi!

Opera'nın mobil tarayıcısı, verileri sıkıştırarak gönderip aldığı için son derece popüler. Bu sayede telefonun web'de dolaşırken harcadığı kota miktarı düştüğü gibi, teorik olarak internet bağlantı hızı da artmış oluyor.

Opera şimdi aynı teknolojiyi, telefonların tüm internet bağlantısını hızlandırmak için kullanmayı planlıyor ve bu amaçla hazırladığı Opera Max yazılımının beta sürümünü piyasaya sürdü. Opera Max, sadece web tarayıcısının değil, her türlü internet erişimini sıkıştırılmış veriler üzerinden gerçekleştirerek, daha hızlı bağlantıyı ve daha ekonomik veri kullanımını mümkün kılacak. Android için hazırlanan uygulamanın Beta sürümü, şu anda Opera'nın sitesinden indirilebiliyor ancak Beta testi şimdilik sadece ABD'li Opera kullanıcılarına açık durumda.

Opera bu tekniği kullanabilmek için telefona özel bir VPN açıyor ve tüm veriler bu özel network üzerinden geçerek telefona geliyor ve gidiyor. Bu elbette aynı zamanda telefondan geçen veri trafiğinin izlenmesini de zorlaştırarak güvenliğe önemli katkı sağlıyor.

Okuyucu Yorumları