Opera'dan Windows Phone'a kötü haber!

Windows Phone kullanıcılarına bir kötü haber de tarayıcı devi Opera'dan geldi!

Windows Phone'a kötü haber!

Geçtiğimiz Haziran ayında Windows Phone'a gelen Opera Mini tarayıcı, en son güncellemesini birkaç hafta önce almıştı. Fakat Opera tarafından gelen haberler, söz konusu tarayıcının uzun bir süre yeni bir güncelleme almayacağına işaret ediyor. Opera yetkilisi Ruth Alflat konuyla ilgili yayınladığı bir blog gönderisinde tarayıcının Windows sürümünün halihazırda pek iyi bir durumda olmadığını fakat yine de geleceğe dair umutlarını koruduklarını belirtti.

Önümüzdeki birkaç ay herhangi bir önemli güncelleme planlamadıklarını belirten Alflat, Windows Phone platformu için çalışan ekiplerinin mesailerini artık iOS ve Android'deki diğer uygulamalara harcayacaklarını ifade etti. Bu da, tarayıcıyı diğer cihazlardan Windows Phone'a senkronize etme gibi özelliklerin geliştirilmesinden en azından şimdilik vazgeçildiği anlamına geliyor.

Opera yetkilisi yine de, Windows platformunu yılın ilerleyen dönemlerinde yeniden ele almayı umduklarını da ekledi. Alflat'ın açıklamasında ayrıca Opera'nın bu tarayıcıyı Windows Phone'da güvenli bir biçimde tutmak ve önemli açıkları onarmaya devam etmek için de çalışacakları belirtildi.

Okuyucu Yorumları