Opera'nın üretken yapay zeka ile dolup taşan yeni tarayıcı Open One hazır; İndirin...

Opera'nın üretken yapay zeka ile doldurduğu yeni tarayıcısı Opera One, herkes için indirmeye sunuldu. Opera One'ın özellikleri ve indirme bağlantısı haberimizde...

Opera'nın üretken yapay zeka ile dolu tarayıcı Open One hazır; İndirin...

Opera, üretken yapay zeka ile dolu tarayıcısının genel kullanıma hazır olduğunu duyurdu. Opera One, artık erken erişimden çıktı ve Windows, Mac ve Linux’ta herkes tarafından kullanılabiliyor. Tarayıcıyı şirketin web sitesinden indirebilirsiniz.

Opera, kenar çubuğundan erişebileceğiniz Aria adlı entegre bir yapay zekaya (AI) sahip. Aria’yı kullanmaya başlamak için bir klavye kısayolu (CTRL veya Komut tuşu ve /) kullanabilirsiniz. AI, Opera’nın Android tarayıcısında da yer alıyor.

AI, Opera’nın ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile ortaklığının sonucunda ortaya çıktı. Aria, kullanıcıların sorgularını yanıtlamaya yardımcı olmak için GPT’ye bağlanıyor. AI, web’den canlı bilgileri kullanmasının yanı sıra, metin veya kod oluşturma gibi yeteneklere de sahip ve Opera ürünleriyle ilgili destek sorularını yanıtlayabiliyor. Ayrıca Opera One, tarayıcıda metne sağ tıkladığınızda veya vurguladığınızda Aria için bağlamsal istemler oluşturabiliyor. ChatGPT veya ChatSonic kullanmayı tercih ederseniz, bunlara da Opera One kenar çubuğundan erişmeniz mümkün.

Opera, AI’yi kullanmak istemeyen kullanıcıların buna zorlanmayacağını söylüyor. Ayrıca, Aria’yı kullanmak için öncelikle bir Opera hesabına giriş yapmış olmanız gerekeceğini de belirtmekte fayda var.

Opera One'ın modüler tasarımı

Opera One, yeni özelliklerinin yanı sıra modüler tasarım ilkelerine dayanan yeni bir görünüme sahip. Opera, bunun tarayıcının temel özellikleri ortaya çıkararak kullanıcıların ihtiyaçlarına uyum sağlamasına yardımcı olacağını söylüyor. Bir blog gönderisinde “Opera One içindeki ilgili modüller, bağlama göre otomatik olarak ayarlanacak ve kullanıcıya daha akıcı ve zahmetsiz bir tarama deneyimi sağlayacak” deniliyor.

Opera, sekme adaları adını verdiği bir özellikle de sekme karmaşasından kurtulmayı umuyor. Opera One, bir seyahat programı için bakıyor olabileceğiniz oteller ve rotalar veya bir iş projesi için açtığınız tüm Google Dokümanları gibi ilgili sekmeleri birlikte gruplandırabiliyor.

Ayrıca, tarayıcının temellerinde de bazı değişiklikler ve düzenlemeler bulunuyor. Opera, daha hızlı ve sorunsuz bir kullanıcı arabirimi sunmak amacıyla çok iş parçacıklı bir birleştiriciye sahip yeni bir mimari kullandı. Şirket, bu yaklaşımın yeni özellikler eklemesine ve Opera One’ı Chromium tabanlı diğer tarayıcılardan farklı kılmasına da yardımcı olacağını söylüyor ve bu yıl içerisinde daha fazla AI odaklı güncellemenin yolda olduğunu belirtti.