Oppenheimer'la Oscar kazanan Cillian Murphy'nin yeni filmi geliyor

Cillian Murphy, Blood Runs Coal adlı filmde başrol ve yapımcı olarak yer alacak. Film, 1960'ların sonunda Pennsylvania'daki kömür madenlerinde geçen ve Jock Yablonski adlı madencinin Birleşik Maden İşçileri'yle mücadelesini konu edinecek.

Oppenheimer'la Oscar kazanan Cillian Murphy'nin yeni filmi geliyor

Cillian Murphy, Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer filmindeki performansından sonra yeni bir projeyle hayranlarının karşısına çıkacak.

İrlandalı aktör, son olarak J. Robert Oppenheimer'ı canlandırdığı filmde gösterdiği performansla Oscar kazanmıştı. Şimdi ise Murphy yeni bir filmle izleyici ile buluşacak.

Blood Runs Coal

47 yaşındaki oyuncu, Mark A. Bradley'nin gerçek hayattan esinlenen kitabından uyarlanan Blood Runs Coal filminde başrolü ve yapımcılığını da üstlenecek.

Deadline'ın haberine göre, film 1960'ların sonlarında Pennsylvania'daki kömür madenlerinde geçecek ve "örgütlü emek tarihinin en kara günlerinden birini" ele alacak. Hikaye, bir maden patlamasında babasını kaybettikten sonra Birleşik Maden İşçileri'yle birlikte daha iyi çalışma koşulları için mücadele eden Jock Yablonski'nin yaşamını konu alacak.