Oppo A9 (2020) Pil Performansı Nasıl? Test Ettik!

5000 mAh kapasiteli ve 2000 TL fiyatlı Oppo A9 (2020) pil performansıyla ne kadar iyi? İşte A9 Oppo (2020) detaylı pil testi!

Oppo A9 (2020) Pil Testi!

Bir süre önce incelediğimiz Oppo'nun yeni flaş modellerinden A9 (2020)'yi kasım ayından bu yana yaklaşık 2 aydır kullanmaya devam ediyoruz. Bu süre içinde açıkçası çok severek kullandık bu telefonu. Daha önce incelemede de geniş geniş bahsettiğimiz gibi, tasarımı, ekranı, performansı ve elbette tam 5000 mAh kapasitesindeki bataryasıyla beraber, sahip olduğu fiyata göre gayet iyi performans sergilediğini söylemek lazım. Zaten bu videoyu da Oppo A9 (2020)'nin etkileyici bir grafik çizen pil performansı ve buna bağlı olarak telefonu uzun soluklu kullanmayı sevenler ile mobil oyun severler için hazırlayalım diye düşündük. Bu çerçevede şimdi Oppo A9 (2020)'nin 2 aylık kullanım sonucunda pil perfomansı bizlere neler sunmuş, telefonla nasıl bir kullanım sağlamışız, şimdi bahsetmeye başlayalım.

Oppo A9 (2020) Özellikleri Neler?

Oppo A9 (2020) Özellikleri Neler?

Oppo A9 (2020), tam 5000 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olmasıya dikkat çekici duruyor. Öyle ki, yeni dönemde piyasaya çıkan en geniş batarya kapasiteli modellerin başında geliyor. Bu nedenle yeni bir telefon satın alacak ve pil derdi yaşatmayacak 5000 mAh batarya kapasitesine sahip bir telefon arıyorsanız, Oppo A9 (2020)'yi gönül rahatlığıyla liste başına yazabilirsiniz.

Telefonun teknik özelliklerinden detaylı olarak bahsetmeyeceğiz, bunun için Oppo A9 (2020) inceleme videomuzu izleyebilirsiniz. Ancak kabaca bir hatırlamakta fayda var:

Oppo A9 (2020), tasarımıyla güzel bir model. 2 farklı renk seçeneği bulunan telefonun ağırlığı 195 gram, kalınlığı ise 9.1 mm. Ön tarafta çentikli bir alanda 16 MP ön kamera bulunduran A9 (2020), arka tarafta ise 48 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı, 2 MP mono ve 2 MP portre lenslerini de bulunduruyor.

Oppo A9 (2020)'nin ekranı 6.5 inç boyutunda. Güzel ve geniş görüntü sağlaması, oyun ve film keyfine direkt olarak yansıyor kuşkusuz. Telefonda kullanılan işlemci Snapdragon 665. Adreno 610 grafik birimi yer alıyor; 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza bulunduruyor. Ayrıca 256 GB'a kadar microSD kart ile depolama alanını genişletebiliyorsunuz.

5000 mAh kapasitesindeki batarya ise ana konumuz. Şimdi bakalım Oppo A9 (2020) nasıl bir pil performansı gösteriyor.

Oppo A9 (2020) Pil Performans Testleri

Oppo A9 (2020) Pil Performans Testleri

Oppo A9 (2020), bataryasıyla bizlere tam 5000 mAh kapasitesinde bir batarya sunuyor. Böylece bu telefonla pil derdi yaşamadan, uzun mu uzun bir kullanım sağlayabiliyorsunuz. Ancak uzun pil ömrü için sadece bataryanın fiziksel olarak geniş olması kadar, kullanılan işlemci ve çevre özellikleri de önem kazanıyor.

Snapdragon 665 işlemci düşük güç tüketimiyle dikkat çekerken, telefonda kullanılan Oyun Alanı bölümünden optimize ederek pil performansını veya üst seviye performans göstermesini kolayca ayarlayabilmeniz önemli avantaj getiriyor. Öte yandan telefonda halihazırda kullanılan Güç Tasarruf modlarını kullanarak da pilden daha uzun süreler istifade edebiliyorsunuz.

Biz kullandığımız süre boyunca elbette Oppo A9 (2020)'nin bu özelliklerini 2 aylık süre içinde farklı koşullarda deneyimleme şansı bulduk. Şimdi bunlardan biraz bahsedelim.

1 ) Oppo A9 (2020) Normal Kullanım

Eğer telefonu gündelik hayatta normal kullananlardansanız, yani pek oyun oynamıyor, çok fazla video kaydı yapmıyorsanız, yalnızca telefon görüşmeleri, sosyal medya takibi ve çok güç tüketmeyen uygulamalarda değerlendiriyorsanız, bu koşulda bırakın günü rahat çıkartmayı, 2'inci ve hatta 3'üncü günde de telefonu kullanmaya devam edebileceksiniz.

2 ) Oppo A9 (2020) Orta Kullanım

Telefonla oyun oynamayı sevenlerdenseniz ve her gün muhakkak bir film izlerim diyorsanız ise, yine güzel haber: Oppo A9 (2020)'nin 5000 mAh kapasitesindeki bataryası sizi yine 2'inci güne taşıyacak. Zira 1 saatlik PUBG oyun performansı sonrası yüzde 26 pil tüketen Oppo A9 (2020), Netflix üzerinden 90 dakikalık Full HD video izlediğinizde de yüzde 10 oranında şarj kaybediyor.

Geriye kadar pil alanını da, normal kullanım senaryosunda değerlendirdiğimizde, yani sosyal medya kullanımı, kamera ile birkaç kare fotoğraf çekimi ve haber portallarından haber takibi yapıp e-postalarımızı kontrol ettiğimizde, geceye yüzde 36 pil ömrüyle girdiğimizi ve sabaha da hala yüzde 35 oranında pil ile ulaştığımızı söyleyebiliriz. Bu pil seviyesini de eğer az önceki normal kullanım senaryosunda değerlendirirseniz, 2'nci günü de rahat devirebilirsiniz.

3 ) Oppo A9 (2020) Ağır Kullanım

Şimdi geldik ağır kullanım senaryosuna. Yani telefonu elinden düşürmeyenler, Instagram'dan çıkmak bilmeyenler, sürekli fotoğraf çekip video kaydı yapan, oyun oynayan ve her bulduğu boşlukta telefonun ekranına bakmayı sevenler Oppo A9 (2020) ile yine mutlu olacaklar. Zira telefonun ekran açık kalma süresini, tam ekran parlaklığında ve Wi-Fi'ya bağlı senaryoda tam 15 saat olarak ölçümledik. Bu süre zarfında ise ekran boş durmadı elbette. Bu süre içinde YouTube üzerinden tam ekran ve yüzde 50 ses seviyesinde video oynatımı gerçekleştirdik.

Elbette kullanımı optimize ederek daha uzun süre pil ömrü sağlamanız gayet mümkün. Ekran parlaklığını biraz düşürebilir, film izlemez yerine sosyal medya kullanımı gerçekleştirir, Wi-Fi'yı kapatıp yalnızca mobil interneti kullanabilir, hatta telefonun güç tasarruf modlarını kullanabilir ve bunların sonucunda yine telefonun pil performansından maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

Oppo A9 (2020)'de dediğimiz gibi geniş güç tasarruf seçenekleri yer alıyor. Bunlardan Akıllı Güç Tüketimi Korumasını aktifleştirdiğinizde, yapay zeka kullanımınıza bağlı olarak güç yönetimini etkin şekilde gerçekleştiriyor.

Ayrıca Güç Tasarrufu Seçenekleri menüsünde Uykuda Bekleme Optimizasyonu adında bir özellik daha bulunuyor. Bunu da muhakkak aktfileştirmenizi öneriyoruz. Böylece siz uyurken telefon düş güç modunda çalışıyor. Bu sayede de geceyi sadece yüzde 1'lik kayıpla geçirebiliyor telefon.

Oppo A9 (2020) Oyun Performansı Nasıl?

Oppo A9 (2020) Oyun Performansı Nasıl?

Güç tasarruf modlarında daha pek çok seçenek var, onları da değerlendirirsiniz, ancak öte yandan bir de pil yönetim konusunda yüksek performansa yönelik bir optimizasyon seçeneği daha bulunuyor Oppo A9 (2020)'nin; bundan da mutlak surette bahsetmek laızm. Bu bölüm özellikle oyun severleri yakından ilgilendiriyor.

Oppo A9 (2020)'de Oyun Alanı adında bir bölüm yer alıyor. İndirdiğiniz bütün oyunlar bu bölüme otomatik olarak yerleşiyor ve size oyunları optimize etme şansı veriyor. Yani hangi oyunu oynayacaksanız, telefonun performans modunu ona göre ayarlamanız mümkün. Eğer yüksek grafik gücü gerektiren bir oyun oynayacaksanız Rekabetçi mod seçeneğini aktif hale getiriyor, eğer yük getirmeyen bir oyun oynayacaksanız, telefonu dengeli modda çalıştırabiliyorsunuz.

A9 (2020)'de kullanılan Snapdragon 665 işlemci ve Game Boost 2.0 özelliği ile performans konusunda yüzde 20'ye varan artış sağlanabiliyor. Bu da üst seviye grafik ayarlarında kasma, donma ve kare atlaması olmaksızın güzel bir oyun deneyimi elde etmenize olanak tanıyor.

Bu bahsettiklerimizin yanında uzun soluklu oyun oynamak için de bu modu kullanabiliyorsunuz. Yine burada Düşük Güç Tüketimi Modu bulunuyor. Telefonu bu moda aldığınızda da uzun saatler boyunca oyun oynayabiliyorsunuz.

Bu arada bu alanda gelişmiş seçenekler de yer alıyor. Onlara da muhakkak bakarak daha dengeli bir optimizasyon sağlayabilirsiniz. Mesela Kesintisizlik Optimizasyonu ile kesintisiz oyun oynayabilir, Ağ Koruması modu ile daha kararlı bir oyun deneyimi için arkaplan uygulamalarının ağ erişimini sınırlayabilir, yine ağ gecikmesini azaltıp, gelen mesajlara oyun içinden kolay cevap seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Sonuç

Sonuç

Sonuç olarak yeniden değerlendirecek olursak Oppo A9 (2020), 5000 mAh kapasitesindeki piliyle gerçekten başarılı bir işe imza atıyor. Sahip olduğu diğer özellikleriyle ve pil yönetimiyle bir akıllı telefondan maksimum oranda fayda sağlamak isteyen kullanıcılar rahatlıkla tercih edebilirler kanısındayız. 2000 TL civarı fiyatıyla da kategorisi için gayet iyi duran A9 (2020), bu segmentte fiyat oranına bakıldığında rakip modellerden ayrışıyor. Dediğimiz gibi biz 2 aydır kullanıyoruz, memnun kaldık; ancak elbette son tahlilde karar yine sizin olacak.