Palm, Alcatel'le geri dönüşe mi hazırlanıyor?

Akıllı telefonlar ortada yokken akıllı telefona çok yaklaşan efsane marka, yıllar sonra geri dönüyor

Efsane marka geri dönüyor!

Akıllı telefonlar ortaya çıkmadan önce piyasadaki en önemli markalardan bir tanesi, Palm idi. PalmPilot ve Trio gibi cihazlar, bugün kullandığımız telefonlardaki teknolojilerin çoğuna öncülük yaptılar. Ancak firma, Google ve Apple'ın telefonlarıyla rekabet edemedi. O zamandan bu yana birkaç kez el değiştiren Palm markası, şimdi Android'li telefon üreticisi Alcatel'le şansını denemek istiyor olabilir.

Digital Trends'in keşfettiği mynewpalm.com web sitesinde tanıdık bir Palm logosu, altında "yakında geliyor" ve "akıllı hamle" kelimeleri yer alıyor. Sitenin Wide Progress Global Limited adlı bir firmaya kayıtlı olduğu görünüyor; bu firmanın son dönemde Palm markasının kullanım hakkını alan Hewlett Packard olduğuna inanılıyor. İsmi geçen Nicholas Zibell ise Alcatel OneTouch'ın Amerika'daki işlemlerinin başkanlığını yapıyor.

Digital Trends, Alcatel'in batıda çok fazla bilinmediğine ve çoğunlukla "isimsiz" telefonlar ürettiğine vurgu yapıyor. Firma, belki de telefonlarında Palm logosunu kullanarak piyasada fark edilmeyi amaçlıyor. Önümüzdeki hafta başlayacak olan CES'de Palm logolu cihazlarla karşılaşma ihtimalimiz var.

Okuyucu Yorumları