Panasonic, IMT Vislink ile Kablosuz Oluyor

Panasonic, AK-HC5000 HD, AK-UC3000 ve AK-UC4000 4K stüdyo kameraları ve AK-HRP1000 / 1005 kontrol üniteleri için IMT Vislink ile ortaklık kurdu.

Panasonic kameralara itici güç

IMT Vislink'in Panasonic stüdyo kamera serisine entegre edilmiş harici kablosuz çözümünü görücüye çıkaracak olan bu ortaklık ile çeşitli yayın uygulamaları için uçtan uca video çekimi, aktarma ve alma iş akışını mümkün hale gelecek.

Panasonic'in AK-UC4000 modeli, bu yılın eylül ayında, kamera başlıklarından gelen 12G-SDI çıktılarından biri aracılığıyla 4K çıkış kapasitesi içeren bir güncelleme alacak. AK-UC3000, AK-HC5000 ve AK-UC4000vericisi ile birlikte olmaları sayesinde kablosuz video aktarımını Full HD kalitesine çıkarırken; UC4000 modelinde kablosuz video aktarım hızı 4K'ya kadar yükselecek.

IMT Vislink'in Küresel Bağlantı Yöneticisi olan Dean Chettra, "ENG ve spor yayınları gibi uygulamaları destekleyecek olan HCAM, HEVC 4K UHD kablosuz vericilerinin yeni neslini temsil ediyor. Oldukça esnek, yapılandırılabilir montaj seçenekleri ve sezgisel video arayüzü ile gelen HCAM, yayın kameralarına, ENG kameralara ve profesyonel tüketici kameralarına monte edilerek pazardaki çekiciliğini artıracak" dedi.

Panasonic, IMT Vislink ile Kablosuz Oluyor

Panasonic'in Satış Mühendisliği Yöneticisi Stefan Hoffman ise, "Kullanıcı tarafından değiştirilebilen RF modülleri ve bir dizi yazılım seçeneği ile HCAM, IMT ve Vislink'ten gelen yenilikçi, yüksek performanslı kablosuz kamera sistemleri serisine devam ediyor. Ayrıca bu ortaklıkla kullanıcıların, kablosuz canlı yayınlarda düzgün bir iş akışına sahip olmanın mümkün olduğunu göreceklerine inanıyorum" dedi.

HCAM'de dörtlü / 6 / 12G SDI / HDMI / Fiber Optik / SMPTE 2022-6 HD-SDI üzerinden IP arayüzleri, aynı zamanda özel bir Android ve iOS uygulaması üzerinden kablosuz ve Bluetooth kontrolü sağlayan değiştirilebilir, çift yönlü SFP modülleri bulunuyor.

IMT Vislink, Haziran 2018 itibariyle AK-HC5000, AK-UC3000 ve AK-UC4000 için harici kablosuz çözümlerinin sevkiyatına başlayacak. Bu gelişmenin temelinde HD ve UHD'yi değiştirilebilir bir şekilde destekleyen mevcut HCAM alıcı verici birimi yer alıyor.

Okuyucu Yorumları