Panasonic ve Sony'den büyük ortaklık!

Panasonic ve Sony, rakiplerine kaptırdıkları pazar payını geri almak için dev bir ortaklığa imza attı!

Japon devlerinden büyük ortaklık!

Ne olimpik sporcular, ne de TV üreticileri asla dinlenmiyorlar ve sürekli olarak daha iyi olmaya çalışıyorlar. Birkaç gün önce sona eren Rio 2016 Yaz Olimpiyatları'nın hemen ardından Sony ve Panasonic, Tokyo'da düzenlenecek olan 2020 olimpiyatları hakkında ciddi bir şekilde düşünmeye başladı bile. Özellikle düşünülen alan da, oyunların Dünya genelinde milyonlar tarafından nasıl izleneceği.

Bu düşüncelerde varılan sonuç ise, 8K Super Hi-vision oldu. Bu amaçla Sony ve Panasonic, Japonya'nın en büyük yayıncısı NHK ile ortaklık kurdu ve 2020 yılına kadar 8K TV'lerin lojistiği üzerinde çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

Ortaklık, canlı yayın ve sıkıştırma teknolojileri üzerine odaklanarak 8K yayınların ev bağlantıları aracılığı ile yayılmasına imkan tanımaya çalışırken, 8K içeriklerin yakalanmasını sağlayacak bir sonraki nesil kamera teknolojisi üzerinde de çalışılacak.

Tabii ki bu hedefe ulaşılmasına halen uzun bir süre var ve şu anda satılmakta olan tek 8K televizyon, Sharp'ın sunduğu 85 inç'lik 130.000 dolar değerindeki televizyon olarak gözükmekte. Bunun yanı sıra, neredeyse hiçbir 8K içerik bulunmamakta. Ancak NHK, Tokyo genelinde Rio Olimpiyatlarından alınan görüntülerle 8K test yayını yapmaya başladı.

Japon yayıncı Nikkel'in söylediğine göre buradaki asıl amaç ise "Japon devlerinin bir araya gelerek dışarıdaki rakiplere kaptırılan pazar payını geri kazanmak."

Okuyucu Yorumları