Samsung TV ve telefon satışları ile üzülürken, bellek ve çip satışları yüzleri güldürüyor

Pandemi kaynaklı satış patlaması döneminin sona ermesi, Samsung'un kazancına da yansıyor. Neyse ki bellekler, Güney Koreli şirketin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Telefon ve televizyonlar üzdü, bellek ve çipler güldürdü

Samsung Electronics, televizyon ve ev aletleri alanındaki satışlarının düşmesi sebebiyle şu sıralar zorlu bir süreçten geçiyor. Peki, neden?

Çin’in ticaret bölgesindeki COVID kaynaklı yasaklamalar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve artan küresel enflasyon bunlara gösterilebilecek olan birkaç neden. Buna ek olarak, önceki birkaç yıla kıyasla insanlar artık dışarıda daha fazla vakit geçiriyor; öyle ki, pandemi döneminden bile daha fazla... Dolayısı ile bu sebepler, Samsung için şu sıralar pek de hoş sonuçlar doğurmuyor; zira satışları düşüyor.

Aslına bakarsanız, 2 şirketin de satışlarını artıran sebep pandemi idi. Pandeminin patlak vermesi, insanların evde daha fazla vakit geçirmesi ve buna bağlı olarak eşyalarını yenilemek istemesi, beyaz eşya ve ev elektroniği alanında satışları artırmıştı. Şimdilerde ise bunun doğal dönüşü yaşanıyor.

Aynı şekilde, Samsung akıllı telefon satışlarında da düşüş bekleniyor. Tahminler, bir yıl öncesine göre yüzde 16'lık bir düşüşün yaşandığı yönünde.

Yine de işleri toparlayan etkenler de var. Telefon ve ev elektroniğinde yaşanan düşüş, güçlü çip ve bellek satışları ile dengeleniyor. Şirket, bellek satışlarında önemli bir başarı açıklayacak gibi görünüyor.

Samsung’un bu hafta içerisinde çeyreklik kazançlarını açıklaması bekleniyor. Analistlerin tahminleri, şirketin 77.22 trilyon won (59 milyar dolar) değerinde satış ve 14.79 trilyon won işletme karı açıklayacağı yönünde.