Parolalarınıza hükmedecek 5 uzman araç!

Onlarca parolanız varsa ve onları hatırlamak sizin için bir eziyetse, bu 5 araç tam size göre!

Parola uzmanı 5 araç!

Kısa bir süre önce parola yöneticilerinin işlevleri, parolalarınızı şifreli bir depoda saklamaktan ibaretti. Şimdiyse en iyi parola yöneticileri, eşitleme, yerel depolama, tek tıklamayla web sitelerindeki parolalarınızı değiştirme, sitelere otomatik oturum açma gibi işlevlerle geliyorlar. İşte parolalarını saklayacak güvenli bir araç arayanlar için, en iyi 5 parola yöneticisi.

LastPass

İlk başarılı parola yöneticilerinden LastPass, parolalarınızı çevrimiçi veya yerel olarak saklayabiliyor. LastPass, parolalarınızı hatırladığı gibi daha güçlü parolalar oluşturmayı kolaylaştırıyor ve hatta parolanızı otomatik olarak değiştirebiliyor.

Google Authenticator, USB cihazları, YubiKey gibi farklı iki-adımlı oturum açma işlevlerini destekleyen LastPass, formları otomatik doldurma, belge saklama gibi özelliklere de sahip.

Parolalarınıza hükmedecek 5 uzman araç!

Windows, OS X, Linux, Android, iOS, Windows Phone ve Blackberry'de çalışan LastPass'ın Chrome, Firefox, Safari, Opera ve Internet Explorer'a yönelik eklentileri var. LastPass'ın kullanımı ücretsiz, ancak mobil uygulamaya ve en iyi işlevlere erişim sağlamak için, LastPass Premium'a yılda 12 dolar ödemeniz gerekiyor.

Dashlane ve KeePass

Dashlane ve KeePass

Dashlane

2012'de beta olarak ortaya çıkan Dashlane, kullanımı kolay arayüzü, kolay otomatik oturum açma, otomatik forum doldurma, siparişlerinizin geçmişini saklama gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Zaamn içinde birkaç güncelleme alan Dashlane, iki adımlı oturum açma, parolalarınızı hesabınıza erişemediğiniz durumlarda acil kişilerle paylaşabilme ve birden çok web sitesindeki parolanızı aynı anda değiştirebilme gibi yeteneklere de sahip.

Dashlane, parolalarınızı yerel, şifreli bir depoda saklama seçeneği sunduğu gibi, web üzerinden eşitleme özelliğine de sahip. Windows, OS X, Android ve iOS'u destekleyen hizmetin Chrome, Firefox, Safari, ve Internet Explorer için eklentileri bulunuyor.

Dashlane'in kullanımı ücretsiz, ancak parolalarınızın cihazlarınız arasında eşitlenebilmesi için yıllık 40 dolara mal olan Dashlane Premium'a üye olmanız gerekiyor.

Parolalarınıza hükmedecek 5 uzman araç!

KeePass

Güvenlik aracında aradığınız özellikler aracın ücretsiz ve açık kaynaklı olması ise, KeePass tam size göre. KeePass, parolalarınızı bilgisayarınızda, şifreli bir veritabanında saklıyor ve hiçbir yere göndermiyor. Taşınabilir yapıda olduğundan onu bir USB bellekte taşımanız ve birden fazla bilgisayarda kullanmanız son derece kolay.

Birden fazla anahtarla kullanılabilme, parola oluşturucu, tüm pencerelerde ve tarayıcılarda çalışan otomatik doldurma işlevi, KeePass'ın dikkat çeken işlevleri arasında.

KeePass'in Windows, OS X, Linux, iOS, Android ve Windows Phone için farklı özelliklere sahip uyarlamaları bulunuyor.

1Password ve RoboForm

1Password ve RoboForm

1Password

1Password, sevilen, güçlü ve güvenli bir parola yöneticisi. Gayet esnek ve kullanımı kolay bir araç olan 1Password, çoğu web tarayıcısıyla sorunsuz çalışıyor ve üst düzey parola yöneticisinden bekleyebileceğiniz her tür özelliğe sahip.

1Password'ü kullanarak güçlü parolalar oluşturmanız, özel notlarınızı güvenle saklamanız, banka hesaplarınız ve ödeme bilgileriniz için dijital cüzdan oluşturmanız, parola "tarifi" oluşturucusu sayesinde istediğiniz yapıda parolalar oluşturmanız mümkün.

1Password'ü isterseniz web'le eşitlemeden ,sadece yerel olarak kullanabiliyor veya Dropbox, Cloud, Wi-Fi, paylaşımlı ağ klasörleri üzerinden cihazlarınız arasında eşitleyebiliyorsunuz.

Windows, OS X, Android ve iOS'u destekleyen 1Password'ün Chrome, Firefox, Opera ve Safari için eklentileri mevcut. 1Password'ün öne çıkan özelliklerinden bir tanesi, premium ürüne bir kerelik ödemeyle (50 dolar) sahip olabilmeniz.

Parolalarınıza hükmedecek 5 uzman araç!

RoboForm

1999'dan beri piyasada olan Roboform, hem formları otomatik doldurma, hem de parola yöneticisi olma özelliğine sahip. Araç, parolalarınızı şifreli olarak bilgisayarınızda veya web üzerinde saklayabiliyor ve istediğiniz cihazlarla eşitleyebiliyor. Birden çok kimliği desteklediği için formları farklı kullanıcılara, adreslere yönelik olarak doldurabiliyor.

RoboForm'u isterseniz bir USB sürücüsünde, yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Aracın sevdiğiniz web sitelerini saklamaya yönelik yer imi yönetimi işlevleri de mevcut.

Windows, OS X, Linux, Android, iOS ve Windows Phone'u destekleyen Roboform, Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer ve Opera için eklentiler sunuyor.

İlk 10 oturum açma için ücretsiz sunulan RoboForm'u daha fazlası için veya cihazlar arasında eşitleme işlevi için satın almanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları