PC Oyuncularının Nefret Ettiği 8 Şey!

PC'ler, oyunlar için en iyi platform ancak PC oyuncularını çılgına çeviren bazı şeyler de var!

PC oyuncularının nefret ettiği 8 şey!

Oyunlar için en müthiş platformun PC'ler olduğunu reddedemeyiz. Donanımın (ve fiyatın) en üst seviyede olduğu PC'lerde oyunlar, en yüksek grafik kalitesine ulaşıyorlar. Platformda yapabileceğiniz sayısız kişiselleştirme de var.

Ancak GPU'nuzun sıcaklığından farenizin DPI ayarına, PC oyunlarında sizi çileden çıkarabilen birçok şey de var. Aşağıda, PC oyunlarını en çok delirten 8 şeyi sıraladık.

1. Konsol Oyuncuları

Öfke seviyesi: 2/10

PC ve konsol oyuncuları arasındaki savaş neredeyse antik çağa dayanıyor. PC oyunlarının öleceğine dair tüm iddialara rağmen böyle bir şey yaşanmadı. Bugün iki taraf arasındaki ilişki ise Microsoft'un ve Sony'nin yeni nesil konsolları ile karmaşık bir hal aldı. PS4 Pro ve Project Scorpio, grafik ayarlarını değiştirmeye izin verdiği için PC'ye benziyorlar.

2. Pahalı Yükseltmeler

Öfke seviyesi: 6/10

Dışarı çıkıp dolaşacak paranız niye yok? Ayakkabılarınız neden su alıyor? Basit, sebebi PC oyuncusu olmanız ve bileşenleri yükseltmek için tüm paranızı harcamanız. Gerçek 4K oyun için Nvidia GTX Titan Xp almaya karar verdiniz. Ama durun, tüm parayı buna harcarsanız işlemciyi yenileyemezsiniz ve kartın artılarını kaybedersiniz!

3. Sürücü sorunları

Öfke Seviyesi: 9/10

Boss ile karşılaştığınız sırada kritik bir hatanın sizi masaüstüne döndürmesi... Sıkça karşılaşıyorsanız Aygıt Yöneticisi'nde birkaç saatinizi harcamanız gerekebilir.

4. Çaylaklar (NOOBs olarak da tanınır, hep büyük harfle yazılır)

Öfke Seviyesi: 5/10

Farklı şekillerde karşınıza çıkabilen çaylaklar, çoğunlukla yetenekli PC oyuncularını çileden çıkartabiliyor. Kötü niyetli veya canı sıkılmış bazı oyuncular, çaylaklarla kendinin avıyla oynaması gibi oynayabiliyor ve aynı sunucuda bulunmanın tadını çıkarabiliyorlar.

5. Gecikme (lag)

5. Gecikme (lag)

Öfke miktarı: 10/10

Fiber kabloları odanıza kadar da getirseniz, gecikmeleri tamamen ortadan kaldıramayacaksınız. Overwatch oynuyorsunuz ve arkadaşınızın yanındasınız. Tam "selam" yazarken bir baktınız ki haritanın diğer köşesine ışınlanmışsınız. Tabi, sunucudan atılmış olma ihtimaliniz de var.

6. Uplay, Steam, Origin Gibi Masaüstü İstemcileri

Öfke miktarı: 3/10

Bizi yanlış anlamayın, masaüstü istemcileri çoğu zaman müthişler. Evinizden çıkmadan oyun satın alabilmenin rahatlığı büyük, ancak birçok kullanıcı oyun kutusu açmanın heyecanını özlüyor. Kutuların evinizi doldurduğu doğru ama Skyrim'de gerçek, fiziksel bir haritanızın olması biraz büyüleyiciydi.

7. PC toplama

7. PC toplama

Öfke miktarı: 6/10

PC oyunculuğu gücünüzü ispatlamanın en iyi yollarından bir tanesi, hayalinizdeki PC'yi kendi kendinize toplamanız. Ancak PC'nin maliyetini saymasak bile, sadece PC'yi çalışır hale getirmek için harcayacağınız emek ve zaman çok fazla. Bir vidanın göz önünden kaybolması, işlemciye ne kadar termal macun süreceğiniz gibi endişeler, hayatınızdan birkaç sene götürebilir.

8. Diğer PC oyuncuları

Öfke miktarı: 9/10

PC dünyasında her şey günlük güneşlik değil - her yerde dolaşan troller, çevrimiçi oyunları da batırabiliyorlar. En çok FPS'lerde dolaşan troller, oyun stilinizi diline dolayabilir, köşelerde kamp yapabilir veya oyunu terk edene kadar sizi sinirlendirmekle uğraşabilirler.

Okuyucu Yorumları