Pentax'dan yeni, dayanıklı DSLR

Pentax'ın yeni fotoğraf makinesi, dayanıklılığı ve hafifliğiyle DSLR meraklılarını cezbedecek!

Pentax'dan yepyeni bir DSLR

PENTAX'ın yeni dijital SLR fotoğraf makinesi, tüm standart SLR özellilerine sahip, kolay kullanımıyla ön plana çıkan orta-seviye bir model. Su geçirmez, toza dayanıklı, kompakt ve hafif bir tasarıma sahip olan Pentax K-30 ile dış mekânlarda sorunsuzca fotoğraf çekebilirsiniz.

SLR makine kullanmaya yeni başlayanlar için tasarlanan fotoğraf makinesinin titreşim azaltma özelliği ile kolaylıkla 16 megapiksellik yüksek kalitede görüntüler çekmek mümkün. Giriş seviyesi modellerle aynı boyda, kompakt ve hafif bir gövdeye sahip olan Pentax K-30'un, hava şartları ve toza dayanıklılık, soğuğa dayanıklı gövde ve neredeyse %100 görüntü alanı ile cam prizma vizörü gibi sadece üst seviye modellerde olan birçok gelişmiş özelliği bulunuyor. Ayrıca, saniyede altı kare ile yüksek hızlı çekim, 1/6000 saniyelik yüksek deklanşör hızı ve full HD film fonksiyonu gibi kullanışlı özellikler de sunuyor. Sıkı ve rahat bir şekilde kavranabilen cihaz, sportif ve fonksiyonel tasarımı ile sahada güvenilir bir performans sağlıyor. Pentax K-30'a sahip olurken, Kristal Beyazı, özel bir spor arabanın rengini andıran parlak Kristal Mavisi ve klasik SLR görünümü sunan Kristal Siyah olmak üzere üç farklı gövde renginden birini seçebilirsiniz. Fiyatı: 2.499 TL Kdv dahil

Özellikleri

Yüksek çözünürlük, düşük gren, gerçekçi görüntü reprodüksiyonu

K-30, 23,7mm'ye 15,7mm'lik geniş görüntü yakalama alanı ile yeni CMOS görüntü sensörünü içerir. Yüksek çözünürlükte, zengin tonlamalı 16,28 mega piksel dijital görüntüler sağlayan yüksek hızlı görüntü veri çıkışı sunar. Bu görüntü sensörünün yanı sıra, yüksek kaliteli full HD video kliplerin (1920x1080 piksel, 30 kare/saniye) kaydı için K-30'da bir de Prime M görüntü motoru bulunmaktadır. Fotoğraf makinesi ayrıca, ISO 100 ile ISO 12800 (hatta özel bir fonksiyon ile genişletildiğinde ISO 25600) arasında geniş bir hassasiyet aralığı sunarken, düşük hassaslıkta parlaklık grenini de minimize eder.

Açık hava çekimleri için ideal

Açık hava çekimleri için ideal

Açık hava çekimleri için ideal portatif ve fonksiyonel tasarım

K-30, kompakt ve hafif gövdesi içinde yer alan 81 mühür sayesinde toz geçirmez, hava şartlarına ve -10°'ye kadar düşük sıcaklıklar için bile kanıtlanmış soğuğa dayanıklı olacak şekilde yapılmıştır. Yani K-30 kamp ve dağ tırmanışı gibi açık hava aktivitelerinde, hava koşulları konusunda endişelenmeye gerek kalmadan yüksek kaliteli dijital SLR fotoğraflar çekebilmenize olanak sağlar. Makineyi sıkıca ve güvenli bir şekilde tutabilmek için geniş bir kavrayış ile yüksekliği azaltan düşük profil beşgen prizma mahfazası ve dikey çekim pozisyonlarında fotoğraf makinesini daha rahat kavramayı sağlayan yuvarlatılmış yumuşak kauçuk kaplama ile dış yüzeyi hem sportif hem de aktif açık hava çekimlerinde fonksiyonel olacak şekilde tasarlanmıştır.

Yaklaşık yüzde 100 görüş alanı ile optik bulucu

Klasik orta-seviye modellerden daha hafif ve küçük olan kompakt gövdesine rağmen K-30, kolay odaklama ve çerçeveleme için tüm görüş alanını içermeyi sağlayan yaklaşık %100 görüş alanı ve 0,92 kez maksimum büyütme özelliğine sahip bir cam prizma vizöre sahiptir. Parlak gün ışığı altında bile net görüntü sağlayan ve vizördeki paralaks ile gecikme süresini bertaraf eden K-30, duyarlı ve yüksek hassasiyete sahip çerçeveleme gerektiren manzaralar ve deklanşör hızının önemli olduğu spor görüntüleri gibi zorlu uygulamalar ve görüntüler karşısında etkin ve güvenilir bir şekilde çalışır. K-30, manuel odaklama işlemleri için PENTAX'ın örijinal Natural Bright Matte III odaklama ekranını kullanır. Fotoğrafçı, daha profesyonel uygulamalar için standart odaklama ekranı yerine çapraz çizgili ve ölçek tiplerini de içeren opsiyonel ekranlardan birini kullanabilir.

Okuyucu Yorumları