Pentax'tan süper-telefoto objektifi!

Uzaktaki nesnelerin fotoğrafını net bir biçimde çekmek, Pentax'ın bu yeni objektifinin işi!

Uzaktaki nesneleri yakalayın!

PENTAX, objektifi değiştirilebilir PENTAX K-mount dijital fotoğraf makineleri için tasarlanan HD PENTAX-DA 560 mm F5.6 ED AW değiştirilebilir süper-telefoto objektifi piyasaya sundu. PENTAX tarafından yeni geliştirilen -birinci sınıf çok-katmanlı objektif kaplaması- orijinal HD Kaplama ve teleskop tipi optikler sayesinde bu süper-telefoto objektif, uzaktaki öznelerin görüntülerini net ve iyi dengelenmiş olarak yansıtıyor.

Uzaktaki öznelerin görüntülerini yansıtma

Bu süper-telefoto lens, PENTAX K-mount objektifi değiştirilebilir bir dijital kamera gövdesine takıldığı zaman, 35mm formatında yaklaşık 859mm odak mesafesi sağlar. Teleskop tipi optikler, geleneksel objektif optiklerine göre daha az optik elemanı gerektirdiğinden, özellikle uzaktaki öznelerin net ve iyi tanımlanmış görüntülerini elde etmeyi garanti eder. Ayrıca, iki ED (ekstra-düşük dağılım) optik elemanı birleştirerek renk sapmalarını etkin biçimde en aza indirirken, kenarları bile canlı, yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlar.

Yeni, birinci sınıf HD Kaplama

Bu objektif, PENTAX tarafından yeni geliştirilen, birinci sınıf çok-katmanlı objektif kaplaması HD Kaplama ile işlenmiştir. Geleneksel çok-katmanlı kaplamalarla kıyaslandığında, bu yeni kaplama, arka ışık gibi talepkar aydınlatma koşullarında bile, parlama ve hayalet görüntüler içermeyen, net ve berrak görüntüler için azaltılmış yansıma ile daha yüksek ışık iletimi sağlar.

Toz geçirmez, hava koşullarına dayanıklı yapı

Toz geçirmez, hava koşullarına dayanıklı yapı

Toz geçirmez, hava koşullarına dayanıklı yapı

AW (All Weather/Tüm Havalar) serisinin yeni bir modeli olarak bu objektif, içine toz ve su girmesini etkin biçimde engelleyen 29 özel yalıtım contası ile toza ve hava koşullarına dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu objektifi, PENTAX K-5 veya PENTAX K-30 gibi toza ve hava koşullarına dayanıklı, objektifi değiştirilebilir bir PENTAX dijital fotoğraf makinesi ile birlikte kullanarak, yağmurlu veya sisli havalar, su sıçramalarına veya püskürmelerine yatkın mekanlar gibi zorlu açık hava koşullarında bile üstün performans gösteren dayanıklı ve güvenilir bir görüntüleme sistemi elde edebilirsiniz.

HD serisini ifade eden yeni dış tasarım

Objektifin silindiri içinde parlak güneşin yol açtığı sıcaktan kaynaklanan bulanıklığı en aza indirgemek için objektifin dış yüzeyi zarif bir beyazla boyanmıştır. Objektif silindirinin ortasında, yeni HD PENTAX objektif serisinin sembolü olan anotlanmış kırmızı bir halka bulunur. Özel dış görünümü tamamlamak için, askı halkaları işlenmiş aluminyumdan yapılmıştır.

Kolay kontrol edilen dairesel polarize filtre

Objektif, silindir üzerinde kaldırılabilir, dahili filtre bölmesine sahiptir. C-PL (dairesel polarize) filtresini (40,5mm çapında; özel aksesuar olarak dahil edilmiş) bölmeye takıp kontrol çemberini basitçe döndürerek istediğiniz polarize efektini kolaylıkla elde edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları