Philips 46PFL9707S testte!

Bu 46 inç TV, "En iyisi olsun da fiyatı ne olursa olsun" diyenler için gerçekten iyi bir seçim mi?

Philips 46PFL9707S testte!

Son dönemin en çok konuşulan cihazlarının başında, tabii ki yeni nesil televizyonlar geliyor. Artık televizyon dendiğinde sadece çözünürlüğe değil, sunduğu pek çok farklı özelliğe de bakmak zorundayız. Akıllı TV'ler bizi internette gezdirirken, 3D teknolojisi izleyiciyi filmin içine kadar sokuyor.

Bugün yeni bir TV almak isteyenler, piyasadaki yüzlerce farklı model arasından seçim yapmak zorunda. Kimimiz uygun fiyatlı bir ürün ararken, kimimiz en iyisi olsun deyip paraya kıyıyoruz. Eğer siz de paraya kıyan gruptaysanız, Philips'in 46PFL9707S'i kesinlikle ilginizi çekecektir.

46 inç'lik Full HD akıllı televizyon test merkezimizin ağır konuklarından biriydi. Biz de, ürünü en ince detayına kadar test ettik... Tüm ayrıntıları, test raporumuzda bulacaksınız...

En iyi TV görüntüsü

En iyi TV görüntüsü

"Moth-eye" adı verilen özel yüzey yapısı sayesinde ortam ışığını daha az emiyor ve rakiplerine oranla çok daha az yansıma yapıyor. Philips'in "Ambilight" adını verdiği özel teknolojisi sayesinde renkler televizyonun ekranından taşarak arka duvara da yansıyor. Bu aydınlatma çerçevenin etrafına sarılmış LED'ler ile sağlanıyor, duvar beyaz olduğunda mükemmel bir deneyim yaşatıyor. Siyahlarda "bulutsu" bir efekt meydana geliyor fakat oldukça düşük seviyede ve rahatsız etmiyor. Test sonuçları da TV'nin gücünü ortaya koyuyor: Maksimum kontrast oranı 4067:1 ile çok yüksek ve dama tahtası kontrast oranı da 200:1 ile çok iyi.

Peki, bunca son teknoloji özelliğin görüntü kalitesine bir faydası var mı? Bu soruya rahatlıkla "evet" cevabını veriyoruz. SD kanallardaki görüntüler bile pürüzsüz ve doğal gözüküyor. Keskinlik ve renkler çok iyi. 720p ve 1080i çözünürlük sunan HD kanallarda ise şikayet edilecek tek bir nokta bile yok: Görüntüler muhteşem ve testlerde gözle görülebilir tek bir zayıflığa rastlamadık.

Blu-ray, DVD, HD ve 3D

Blu-ray, DVD, HD ve 3D

Blu-ray ya da DVD gibi medyalardan oynatılan görüntülerin renkleri çok iyi, hatta karanlık sahnelerde dahi pek çok detay görülebiliyor. Burada, yansıma engelleyen "moth-eye" teknolojisinin büyük etkisi var. Philips'in TV'si dolgun renkleri ve iyi keskinliğiyle burada da göz dolduruyor.

Active Shutter 3D kullanan diğer TV'lere göre daha iyi 3D oynatabiliyor 46PFL9707S. Hem sıcak hem de soğuk çalışma şartlarında Crosstalk (gölgelenme) ölçümleri arasındaki fark yüzde 2 - ki bu farkı çıplak gözle fark etmek mümkün değil. TV'nin beraberinde iki adet Active Shutter gözlük geliyor, Active Shutter teknolojisinden dolayı görüntüde bir miktar kontrast ve parlaklık kaybı yaşansa da, normal seviyede kalıyor. Genel olarak 46PFL9707S'in mükemmele yakın 3D görüntü sunduğunu söyleyebiliriz.

Zengin ses, becerikli uzaktan kumanda

Zengin ses, becerikli uzaktan kumanda

Philips, hoparlörleri TV'nin destek ayağına taşıdığı için (aynı zamanda duvara asmak için de kullanılabiliyor) sesler çok iyi ve zengin. Beraberinde gelen kumandanın ise "noktasal uzaktan kumanda" özelliği bulunuyor ve bu sayede tıpkı bir sunum lazeri kullanır gibi parmağınız "OK" tuşunun üzerinde durduğu sürece elinizi hareket ettirerek imleci TV ekranında yönlendirebiliyorsunuz. Seçim yapmak için yine "OK" tuşunu kullanıyorsunuz. Fakat bu güzel özellik sadece tarayıcıda, SmartTV portalında ve bazı uygulamalarda çalışıyor. Normal menü için ok tuşlarını kullanarak yönlendirme yapmanız gerekiyor. Kumandanın arkasında bulunan klavyenin tuş sertliği iyi ve rahatlıkla yazı yazılabiliyor.

Uzaktan kumandanın normal işlevleri ise standart, yerleşime alışmak biraz zaman alsa da genel olarak iyi. Kumandanın tek zayıf noktası, farklı uygulamalarda tuşların tutarsızlığı: Bazısında "Geri" tuşu SmartHub'a yönlendiriyor ve "Çıkış" tuşu tamamen kapatıyor. Bazı uygulamalarda ise "Geri" tuşu hiçbir işe yaramazken "Çıkış" tuşu SmartHub'a yönlendiriyor.

Diğer özellikler

Diğer özellikler

46PFL9707S, pazarda 5 HDMI girişi sunan ender modellerden biri olmasına rağmen SCART gibi diğer yaygın analog bağlantıları da bulunuyor. Özellikle Akıllı TV uygulamalarında kullanacağınız ağ ve internet erişimi için entegre WLAN ya da LAN bağlantıları kullanılabiliyor. SmartTV-Alliance'ın en son sürümünde genişletilmiş SmartTV portalı bulunuyor. Entegre medya oynatıcı hem USB (üç sokette) hem de ağ üzerinde (DLNA) bulunan tüm popüler multimedya formatlarını oynatabiliyor; sadece DTS formatındaki sesleri çalamıyor.

Full HD çözünürlük sunan televizyon, 46 inç'lik devasa ekranına rağmen normal kullanım sırasında sadece 77 Watt güç tüketiyor. Bu ultra-düşük güç tüketimini, Direct-LED aydınlatmaya borçlu. Bu sayede Philips, enerji sınıfı etiketinde A'yı hak ediyor.

Diğer ek özellikler arasındaysa otomatik kapanma, ışık sensörü ve ECO Mod bulunuyor, tek eksiği ise fiziksel bir güç düğmesine sahip olmaması...

Sonuç

Sonuç

Philips 46PFL9707S, tüm kaynaklardan, hem 2D'de, hem de 3D'de çok iyi görüntü sunuyor. Mükemmel ses, ev sinema deneyimini tamamlarken zengin bas ile parıldıyor. Ayrıca televizyonun diğer özellikleri de göz dolduruyor: 4 Tuner, 5 HDMI, 3 USB portu, Wi-Fi, LAN, SmartTV, tam klavyeli harika uzaktan kumanda ve dahası... Tüm bu özelliklerin maalesef ağır bir de bedeli var: Philips, bu üst düzey televizyonunu yaklaşık 11.000 TL'lik bir fiyat etiketiyle bizlere sunuyor...

Kısacası Philips'in 46PFL9707S'i, en iyi TV görüntüsünü internet, 3D gibi özelliklerle birleştirmek isteyenler için çok iyi bir seçenek. Ama bu seçeneğe sahip olmak için ne yazık ki elinizi cebinize atmanız şart; televizyonun fyatı, ortalamanın bir hayli üzerinde ve daha en baştan, birçok kullanıcıyı kendisinden uzaklaştıracağı kesin.

Bir bakışta Philips 46PFL9707S

Bir bakışta Philips 46PFL9707S

.

Okuyucu Yorumları