PlayStation 3 ve PlayStation Vita sahipleri, oyunlarının süresinin geçtiğini görmeleriyle küçük bir şok yaşadı

Bazı PlayStation 3 ve PlayStation Vita oyunlarının "son kullanma tarihinin geçmesi" oyun severlerin kafasını karıştırdı. Bunun neden kaynaklandığı halen bilinmiyor.

PS3 ve PS Vita sahiplerine "son kullanım tarihi" şoku

PlayStation 3 ve PlayStation Vita sahipleri şu sıra bazı oyunlarda aniden ortaya çıkan bir hata ile boğuşuyor. Bazı oyunlarda beliren son kullanma tarihinin ardından dijital satın alımlarda sorun yaşayan PS3 ve PS Vita sahipleri, sorunun nasıl çözüleceği konusunda bilgi sahibi değiller.

PlayStation 3 ve PlayStation Vita’da ortaya çıkan sorun özellikle klasik oyunları etkilemiş durumda. Chrono Cross , Chrono Trigger ve Final Fantasy VI gibi oyunlar “süresi dolduğu” için oynanamazken, işin daha da ilginci sorunun yaşandığı oyunların son kullanma tarihleri de neredeyse yarım yüzyıl öncesine dayanıyor. Chrono Cross isimli oyunun son kullanma tarihi 31 Aralık 1969 olarak görünürken, bu oyunlara sahip olan oyun severler oyunlara erişemiyorlar.

Benzeri sorun, Rune Factory Oceans, Super Street Fighter IV: Arcade Edition, Gex: Enter the Gecko ve daha pek çok oyun için geçerli durumda. Bazı oyuncular konsollarını fabrika ayarlarına sıfırlamayı denerken, aralarında PlayStation Plus’a abone olmayı ve mevcut aboneliğini sonlandıranlar da var. Ancak bu yöntemler de kar etmiyor. PlayStation cephesi ise henüz durumu kabul etmiş değil. Şimdilik şirketten bu konuda bir açıklama yapılmazken, sorunun nasıl çözülebileceği bilinmezliğini koruyor.