PlayStation 4, Hamamböceği Yuvası Oldu!

Bu haberi okuduktan sonra PlayStation 4 konsolunuza muhtemelen başka bir gözle bakacaksınız!

PS4, hamamböceklerini çekiyor!

Durduk yerde açılmayı reddeden PlayStation 4'ünüz, hamamböcekleri tarafından istila edilmiş olabilir. Kulağa iğrenç gelse de bu, görünüşe göre hiç de az rastlanan bir olay değil.

Hamamböcekleri, özellikle yatay duran, karanlık alanlardaki konsolların içerisini kendilerine yuva edinebiliyorlar. Konsol tamircileri, hamamböceklerinin Xbox One'lara da bazen girdiğini söylüyor. Ancak piyasada daha çok PS4 olduğu için bu duruma PS4'lerde daha çok rastlanıyor.

PS4'ün tasarımı, havalandırma ızgaralarının geniş olması nedeniyle hamamböceklerini diğer konsollara kıyasla daha çok davet ediyor. Delikler konsolun altında bulunduğundan böcekler, rahatça cihaza giriş yapabiliyorlar. Bunun yanında onarım uzmanlarına göre PS4, dahili güç kaynağı nedeniyle daha çok ısınıyor ve hamamböcekleri için "ideal" bir yuva haline geliyor.

Sony, hamamböcekli PS4'leri tamir etmeyi kabul etmediği için bu durum sorun teşkil ediyor. Tamir için bağımsız tamircilere başvurmanız ve konsolunuzdaki böcekleri temizlettirmeniz gerekiyor. Hamamböcekleri, PS4'ün dahili güç kaynağının içinde "kızararak" cihazın açılmasına engel olabiliyorlar.

PS4'ün içinden hamamböceklerinin geçip geçmediği, bu işle uğraşan uzmanlar tarafından kolayca anlaşılıyor. Uzmanlara göre hamamböceklerinin dışkılarının rengi oldukça belirgin ve kokusu da kendisini belli ediyor. Tamir için genellikle güç kaynağı değiştiriliyor, konsol parçalarına ayrılarak ultrasonik temizleyiciyle sterilize ediliyor ve tekrar toplanıyor.

Peki oyuncular, PS4'lerinin hamamböcekleri tarafından istila edilmesinin önüne nasıl geçebilirler? Bunun için konsolu açık, hava akışının olduğu bir yerde konumlandırmakta fayda var. Ek olarak konsolu yüksek bir yere koyabilir ve hamamböceklerinin erişimini zorlaştırabilirsiniz. Elbette yaşadığınız yeri temiz tutmanız da şart.

Okuyucu Yorumları