Rekorun sahibi yine değişti: Porsche Taycan Turbo S, Tesla S Plaid'in pist rekorunu böyle kırdı

Porsche Taycan Turbo S, Tesla Model S Plaid'in Nürburgring rekorunu kırarak kaybettiği koltuğu geri aldı. İşte o müthiş anlar...

Porsche Taycan Turbo S, Tesla S Plaid'in pist rekorunu böyle kırdı

2019'da, Porsche Taycan'ın resmi olarak tanıtılmasından bir hafta önce, Taycan Turbo'nun kamufle edilmiş bir üretim öncesi prototipi, Nürburgring pistinde bir turu 7:42.34 ile geçip elektrikli araçlar için rekor zamanı belirlemişti. Daha sonra, geçtiğimiz sonbaharda Tesla geldi ve S Plaid modeli ile 7:35.579 ile yeni rekoru belirledi. Porsche’nin geride kalmaya tahammülü yoktu ve sonunda en üst seviye Taycan Turbo S ile piste geri döndü; Tesla'nın rekorunu iki saniye ile kırmayı başardı.

Porsche'nin yeni 7:33.3’lük rekoru, Taycan'ın 2019 rekorunu kıran aynı sürücü Lars Kern tarafından kırıldı. Tur için kullanılan Taycan Turbo S, takla kafesi ve yarış koltuğu dışında tamamen standart üretimden oluşuyor ve ağırlığı standart bir Taycan ile aynı. Taycan, güncellenmiş şasi yazılımı ve 21 inç Pirelli P Zero Corsa lastikler kullanıyordu.

Overboost etkinleştirildiğinde Taycan Turbo S, 750 beygir gücüne sahip ve önceki rekoru kıran 650 beygirlik Taycan Turbo’ya göre oldukça gelişmiş bir performans sunuyor. Yeni rekoru kıran otomobil, aktif viraj denge çubuklarından oluşan Porsche'nin Dinamik Şasi Kontrol sistemi ile donatılmış. Tequipment performans kiti şu anda yalnızca 2023 model Taycan Turbo S için Almanya'da mevcut ve bu yılın sonlarına kadar da piyasada olmayacak.

Taycan model serisinin başkan yardımcısı Kevin Giek, markanın EV rekorunun Porsche'nin ellerine geri dönmesinden memnun olduğunu söyledi, ancak bunun uzun süreceğini düşünmediğini, Porsche’nin bu rekoru da kırmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtti.