Process Explorer ile Çalışan İşlemlerin Uzmanı Olun!

Windows'un Görev Yöneticisi'nden daha güçlü bir araç arıyorsanız, denemeniz gereken araç, Process Explorer!

Windows'u Process Explorer ile yönetin!

Windows'la birlikte gelen Görev Yöneticisi, orta veya üst seviye kullanıcılar için vazgeçilmez bir araç. Ancak işlemler üzerinde biraz daha fazla kontrol ve onlar hakkında biraz daha fazla bilgiye sahip olmak isteyenler için Microsoft'tan daha güçlü bir alternatif var: Process Explorer.

Sysinternals araçlarının bir parçası olan Process Explorer'ı ilk açtığınızda karşınıza gelenler, kafanızı karıştırabilir. Ancak panik yapmanıza gerek yok. Pencerenin üst yarısında çalışan işlemleri görüyorsunuz. Burada işlem adını, açıklamasını, işlemci ve bellek kullanımını, üreticinin adını görebiliyorsunuz. Firma adı, özellikle zararlıları bulmaya çalışırken işinize yarayacak. Örneğin "Micropsoft" gibi garip görünen bir firma adı, işlemden şüphe duymanıza yetecek bir işaret.

Process Explorer ile Çalışan İşlemlerin Uzmanı Olun!

Process Explorer'ın yetenekleri arasında işlem ağacını "öldürebilme", bir dosyayı kilitleyen işlemin hangisi olduğunu bulma, çalışan herhangi bir işlem hakkında internetten bilgi edinebilme ve fazlası var.

Process Explorer ile Çalışan İşlemlerin Uzmanı Olun!

Process Explorer'ı Görev Yöneticisi'nin yerine de kullanabilirsiniz ancak bu durumda Görev Yöneticisi'nin başlangıç öğelerini yönetme özelliğini kaybedeceksiniz. Son derece kapsamlı bir araç olan Process Explorer'ın tüm özelliklerini keşfetmek için, araçla birlikte gelen detaylı yardım dosyalarına göz atabilirsiniz.

İndirin: Process Explorer (ücretsiz)

Okuyucu Yorumları